Înlocuirea bateriilor de iPhone va costa mai mult din 2019. Noile prețuri

Înlocuirea bateriilor de iPhone va costa mai mult din 2019. Noile prețuri
scris 14 sep 2018

Apple a publicat noile prețuri la care utilizatorii își vor putea schimba bateriile defecte de la 1 ianuarie 2019.

În prezent, înlocuirea unei baterii de iPhone care nu mai funcționează conform parametrilor normali costă doar 29 de dolari – un preț deosebit de mic pentru o companie ca Apple.

Prețul actual a fost ales special așa mic de Apple după scandalul reducerii intenționate a performanței iPhone-urilor. Compania americană a susținut atunci că a apelat la această strategie pentru a proteja bateriile.

Aparent, tariful actual este unul doar temporar, care oferă posibilitate celor cu baterii deteriorate să le schimbe anul acesta. De la 1 ianuarie 201,9 Apple revine însă la genul de tarife cu care ne-a obișnuit.

Apple oferă asigurare împotriva pierderii sau furtului iPhone-urilor. Cât costă CITEȘTE ȘI Apple oferă asigurare împotriva pierderii sau furtului iPhone-urilor. Cât costă

Astfel, de la începutul anului viitor, înlocuirea unui baterii va costa:

  • 69 de dolari pentru iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR
  • 29 de dolari pentru iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X
  • 79 de dolari pentru alte modele

În cazul modelor aflate în garanție sau asigurate cu AppleCare+, nu se plătește pentru înlocuirea bateriei.

În iOS 12 va exista o aplicație nouă, numită Battery Health, care va afișa starea generală de sănătate a bateriei. Când procentul scade sub 80%, este recomandată înlocuirea acesteia.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
iphone
baterii