Instagram a ținut parolele a milioane de utilizatori în fișiere text

Instagram a ținut parolele a milioane de utilizatori în fișiere text
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 apr 2019

Parolele conturilor a milioane de utilizatori Instagram au fost stocate în fișiere text, în loc să fie criptate pentru a nu putea fi accesate cu ușurință.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook a scris pe blogul companiei că o problemă anunțată în urmă cu o lună a afectat, în fapt, un număr mult mai mare de utilizatori decât s-a crezut inițial.

Pe 21 martie, Facebook anunța că a descoperit în urma unei investigații că unele din parolele conturilor de Instagram nu au fost criptate, ci salvate într-un simplu fișier text. La acea vreme, compania americană a susținut că era vorba de doar câteva zeci de mii de parole.

Acum, Facebook a venit cu un update, spunând că a descoperit ulterior că au fost stocate în această formă milioane de parole - fără să spună dacă sunt câteva milioane sau sute de milioane.

Facebook interzice mai multe grupări de extremă-dreapta din Marea Britanie CITEȘTE ȘI Facebook interzice mai multe grupări de extremă-dreapta din Marea Britanie

În schimb, compania susține că nu s-au găsit dovezi de acces neautorizat la aceste parole și că nici nu ar fi fost folosite necorespunzător de angajații care au avut acces la ele.

Cert este că în aceste milioane de cazuri, parolele alese de utilizatori și firme pentru conturile lor de Instagram nu au fost stocare în siguranța pe care o așteptau de la o companie de anvergura Facebook.

În urmă cu doar o lună Facebook anunța că 600 de milioane de parole ale utilizatorilor rețelei sale sociale au fost stocate în format text, iar la fișierele care le conțineau au avut acces peste 20.000 de angajați ai companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram
parole
securitate