Instagram pentru iPhone are “Dark Mode”

Instagram pentru iPhone are “Dark Mode”
scris 8 oct 2019

După mai multe luni de teste, versiunea pentru iPhone a aplicației de Instagram oferă un așa-numit mod întunecat înaintea celei de Android.

Cel mai recent update al aplicației Instagram de iPhone consfințește lansarea oficială a modului de vizualizare bazat pe culori întunecate, cunoscut utilizatorilor drept Dark Mode.

Instagram va folosi Dark Mode în funcție de setările făcute de utilizator la nivelul sistemului de operare.

Astfel, dacă în setările din iOS a fost activată opțiunea Dark Mode, atunci Instagram va activa automat propriul mod întunecat. Dacă nu a fost activat Dark Mode în iOS 13, Instagram va folosi interfața tradițională, cu fundal alb.

Google a descoperit o vulnerabilitate de Android care afectează un mare număr de telefoane CITEȘTE ȘI Google a descoperit o vulnerabilitate de Android care afectează un mare număr de telefoane

Ciudat este că aplicația nu include posibilitatea alegerii modului preferat. Utilizatorul nu poate alege manual în aplicația Instagram modul grafic în care să reluze aceasta.

Dark Mode este o facilitate la modă în ultimul an, adoptată de numeroși producători de telefoane și aplicații. Aceasta ar reduce stresul exercitat de ecran asupra ochilor și ar consuma mai puțină energie în cazul telefoanelor cu ecran OLED.

Deși cei de la Instagram nu au făcut vreun anunț în acest sens, nu ar fi exclus ca foarte curând această facilitate să ajungă și pe Android.

Instagram este a două aplicație Facebook care primește un mod întunecat, la mai multe luni distanță de Messenger. WhatsApp și aplicația Facebook încă nu au fost actualizate cu un Dark Mode propriu.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
instagram facebook
iphone
dark mode