Instagram pregătește măsuri de protecție a adolescenților

Instagram pregătește măsuri de protecție a adolescenților
scris 11 oct 2021

După scandalul privind modul în care Instagram afectează sănătatea emoțională a tinerilor, platforma socială promite o serie de măsuri menite să-i apere pe aceștia de conținutul nociv.

Instagram, prin vocea vicepreședintelui Facebook Nick Clegg, anunță două facilități care vizează adolescenții. Prima dintre acestea va încerca să țină adolescenții departe de conținutul care nu le face bine.

Nick Clegg spune că sistemele Instagram vor observa când tinerii se uită în mode repetat la conținut care nu este sănătos pentru ei și le va arăta acestora alte imagini și clipuri video. Practic, pare să fie vorba de o modificare a mult blamatului algoritm.

Facebook a picat, din nou, vineri seara CITEȘTE ȘI Facebook a picat, din nou, vineri seara

A doua funcție este o pauză de Instagram. La un anumit moment, aplicația va emite o notificare prin care adolescenții care petrec prea mult timp în cadrul rețelei sunt încurajați să ia o pauză.

Nu există deocamdată o estimare a momentului în care cele două nouă facilități vor fi lansate. Oficialii Facebook spun că acestea încă nu au început să fie testate, ceea ce înseamnă că gigantul american s-a grăbit să le anunțe pentru a reduce efectele negative ale scandalului.

Totodată, reprezentanții companiei spun că Facebook (rețeaua socială) va modifica din nou algoritmul, pentru a afișa și mai puțină politică. În locul postărilor politice vor fi afișate mai multe postări ale prietenilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
facebook
adolescenți
politica