Instanța amendează RCS&RDS și obligă operatorul să elimine din contracte clauzele abuzive

Instanța amendează RCS&RDS și obligă operatorul să elimine din contracte clauzele abuzive

RCS&RDS a fost obligată de instanță să elimine din toate contractele mai multe clauze abuzive inserate de către operatorul telecom, faptă al cărei caracter contravențional a fost constatat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în iunie 2015. Decizia poate fi atacată cu apel.

“Admite cererea. Menține dispozițiile consemnate în procesul verbal (PV) de constatare a contravenției 0687073/19.06.2015 ca fiind temeinice și legale și, în consecință, constată caracterul abuziv al clauzelor obiect a PV amintit și, implicit caracterul contravențional al faptei de inserare a clauzelor abuzive inserate în contractele încheiate cu clienții, respectiv contravenția pârâtei RCS&RDS (…). Dispune obligarea RCS&RDS la modificarea clauzelor constatate ca fiind abuzive și la eliminarea din Actul Adițional a acestor clauze conform PV 0687073/19.06.2015 pentru toate contractele în executare (…)”, se arată pe pagina web a Tribunalului București.

În plus, instanța a hotărât sancționarea RCS&RDS cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști și consumatori.

Instanța obligă Vodafone să elimine clauzele abuzive din contracte privind durata minimă a contractelor CITEȘTE ȘI Instanța obligă Vodafone să elimine clauzele abuzive din contracte privind durata minimă a contractelor

La solicitarea Profit.ro, ANPC a evitat să transmită mai multe detalii despre sancțiunea aplicată RCS&RDS și clauzele abuzive constatate în procesul verbal din iunie 2015.

“Având în vedere că în data de 21.03.2016 a fost pronunțată hotărârea pe fond, iar aceasta poate fi atacată cu apel conform legii, în momentul de față sunt publice informațiile care apar pe portalul instanței de judecată, respectiv constatarea de către instanță a clauzelor abuzive și sancționarea RCS&RDS potrivit articolului 16 din Legea 193/2000, cu amendă în cuantum de 1.000 lei”, se arată în răspunsul ANPC.

RCS&RDS este unul dintre cei mai importanți operatori locali de telecomunicații, fiind prezent și în Ungaria, Spania și Italia.

Operatorul telecom este deținut de omul de afaceri Zoltan Teszari.

În 2014, compania a consemnat o cifră de afaceri de 2,31 miliarde de lei, în creștere cu 10% față de anul precedent, în timp ce pierderile au scăzut cu 5,2%, la 71 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
rcs&rds
litigiu
protectia consumatorului
clauze abuzive