Instanța prelungește cu încă 60 de zile interdicția procedurii de dizolvare sau lichidare pentru firmele Teamnet și Asesoft

Instanța prelungește cu încă 60 de zile interdicția procedurii de dizolvare sau lichidare pentru firmele Teamnet și Asesoft
scris 4 aug 2017

Tribunalul Prahova a prelungit, joi, cu încă 60 de zile măsura interdicției inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare impusă la solicitarea DNA societăților Asesoft International și Teamnet International, urmărite penal în unul dintre dosarele în care fostul deputat Sebastian Ghiță este cercetat pentru fapte de corupție. Măsura nu este defiunitivă și poate fi contestată.

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis, joi, propunerea formulată de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești de prelungire a măsurii preventive a interdicției inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare față de persoanele juridice S.C. Asesoft International S.A., și S.C. Teamnet International S.A., societăți urmărite penal în unul dintre dosarele de corupție ale fostului deputat Sebastian Ghiță.

Potrivit soluției publicate pe portalul instanțelor de judecată, măsura este valabilă pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 5 august 2017 până la data de 3 octombrie 2017 inclusiv. Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată în termen de 24 de ore de la comunicare, scrie News.ro.

Site-urile care se încarcă mai repede vor fi mai vizibile pe Facebook CITEȘTE ȘI Site-urile care se încarcă mai repede vor fi mai vizibile pe Facebook

Prin aceeași soluție, Tribunalul Prahova a admis o cerere de sesizare a Curții Constituționale formulată de S.C. Teamnet International S.A.

Tribunalul Prahova a dispus, la începutul lunii aprilie a acestui an, interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare a SC Asesoft International SA și SC Teamnet International SA, însă decizia instanței nu este definitivă.

Măsura a fost luatră la solicitarea formulată de Direcția Națională Anticorupție în contextul în care cele două firme sunt cercetate pentru complicitate la trafic de influență și spălare de bani.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul territorial Ploiești au solicitat Tribunalului Prahova luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare saulichidare privind S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A., sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare și lichidare inițiate, în situația în care, la data judecării prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja inițiate”, anunța DNA într-un comunicat dat publicității miercuri.

Solicitarea procurorilor anticorupție este făcută în contextul în care în 29 martie 2017 a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva celor două firme pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.

”De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparținând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. și S.C. TeamnetInternational S.A. până la concurența sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, preciza DNA.

Cererea adresată de către procurorii DNA Tribunalului Prahova este motivată prin faptul că prin sentințele pronunțate de Tribunalul Prahova -Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. și că până la acest moment nu a fost inițiată procedura falimentului și dizolvare a celor douăpersoane juridice.

”În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent și se raportează strict la considerentul bunei desfășurări a procesului penal (prin asigurarea existenței pe mai departea celor două persoane juridice, a prezenței lor la termenele de judecată și a activului patrimonial necesar pentru plata sancțiunii și a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunța o hotărâre de condamnare definitivă)”, se mai arăta în comunicatul DNA.

Teamnet International, firmă deținută de Sebastian Ghiță până în 2012, a anunțat, în 20 martie, că a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvență la Tribunalul Prahova și se va concentra în continuare pe reducerea costurilor operaționale.

”Am luat această decizie la nivelul board-ului Director pentru a ne susține mai departe ca business și pentru a ne onora angajamentele față de angajați, clienți, parteneri și furnizori. În perioada imediat următoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operaționale și optimizarea proceselor interne, menținând în același timp competențele existente în cadrul companiei”, a declarat directorul adjunct al companiei, Bogdan Nedelcu, în cadrul comunicatului.

Potrivit acestuia, firma va asigura continuitate în dezvoltarea, implementarea și mentenanța sistemelor de care este responsabilă atât în România, cât și în alte țări.

O săptămână mai târziu, completul de la secția de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova a admis cererea, dispunând deschiderea procedurii generale privind insolvența. Conform soluției publicate pe portalul instanțelor de judecată, administratorul judiciar al Teamnet International, Trust Insolvency, va fi remunerat cu 2.000 de lei.

În luna ianuarie a acestui an, ca urmare a unei solicitări venite din partea News.ro, directorul general al Teamnet Group, Bogdan Padiu, a afirmat că ”informația conform căreia Teamnet ar lua în considerare declanșarea procedurii de insolvență sau adoptarea oricărei alte măsuri din această categorie este una falsă”.

În ceea ce privește compania Asesoft International, pe numele acesteia a fost deschis la Tribunalul Prahova un proces care are ca obiect procedura insolvenței încă din luna august a anului 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
teamnet
asesoft
dna
dizolvare