Intel este pe punctul de a cumpăra compania israeliană Tower Semiconductor pentru aproape 6 miliarde dolari

Intel este pe punctul de a cumpăra compania israeliană Tower Semiconductor pentru aproape 6 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2022

Grupul american Intel este pe punctul de a cumpăra compania israeliană Tower Semiconductor pentru aproape 6 miliarde dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția, care ar urma să fie anunțată oficială săptămâna asta, va ajuta Intel să-și extindă capacitatea de producție a cipurilor, conform WSJ.

Recent, Intel a anunțat că vrea să își extindă capacitățile din întreaga lume prin adăugarea de noi facilități în Franța și Italia precum și a unui important centru de producție în Germania.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

Directorul general de la Intel, Pat Gelsinger, încearcă să readucă cel mai mare producător mondial de cipuri la gloria sa de odinioară. În ultimii ani Intel a cedat rivalilor o parte din avantajul tehnologic și cota sa de piață, iar programul de investiții este destinat să răspundă la acest declin. De asemenea, Gelsinger vrea să readucă în SUA și Europa o parte din activitățile de producție în ideea de a contracara dominația Asiei.

Pentru Europa, investițiile Intel i-ar permite să încetinească tendința de declin în ceea ce privește cota sa în industria mondială de producție a cipurilor, evaluată la 400 de miliarde de dolari. Grupul american are deja o uzină de cipuri în Irlanda și există alte uzine de procesoare ale fostei companii Advanced Micro Devices Inc., care în prezent sunt deținute de Globalfoundries Inc, la Dresda, Germania. Însă producătorii europeni nu produc cipurile logice avansate care sunt considerate drept cele mai performante în industria de cipuri.

În ultimul an o criză mondială de cipuri a relansat îngrijorările cu privire la concentrarea producției în Asia. Directorul Intel susține că răspândirea facilităților de producție în întreaga lume va ajuta la evitarea constrângerilor de aprovizionare care au afectat întregi industrii în acest an, inclusiv producători auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
franța