Intel va cumpăra Moovit

Intel va cumpăra Moovit
scris 4 mai 2020

Gigantul american Intel este pe punctul de a cumpăra Moovit, serviciul de ghidare pentru transportul în comun, într-o mutare menită să-i dezvolte capacitățile diviziei de tehnologie pentru mașini autonome.

Conform mai multor surse din cadrul companiei, Intel se află în ultimele faze ale negocierii cu Moovit, pentru a cărei achiziții este dispusă să plătească în jurul a 1 miliard de dolari.

Moovit este un serviciu de ghidare pentru cei care folosesc transportul în comun, folosind în acest fel big data și inteligența artificială.

Aproximativ 800 milioane de oameni folosesc Moovit la nivel global.

EXCLUSIV Orange România, chemat în instanță pentru despăgubiri de peste 17 milioane de euro. Sunt invocate practici apreciate ca anticoncurențiale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orange România, chemat în instanță pentru despăgubiri de peste 17 milioane de euro. Sunt invocate practici apreciate ca anticoncurențiale

Intel investise deja în Moovit, prin Intel Capital, în cadrul unei serii de finanțare de 50 milioane de dolari din 2018.

Oficialii celor două companii au refuzat să comenteze informația, evitând să o confirme sau să o nege.

Tehnologia Moovit va fi folosită de Intel pentru a-și dezvolta propria divizie de tehnologii autonome. Moovit deține date de trafic în timp real și face ghidări inteligente pentru transport - două aspecte importante pentru mașinile autonome.

În urmă cu doi ani, la ultima evaluare, Moovit era cotată la 500 milioane de dolari, însă a crescut semnificativ în ultimii doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
intell
moovit