Inteligența artificială va fi folosită la nunta regală pentru identificarea oaspeților pe transmisiunea live. Perspectivele tehnologiei - la WeLoveDigital.forum

Inteligența artificială va fi folosită la nunta regală pentru identificarea oaspeților pe transmisiunea live. Perspectivele tehnologiei - la WeLoveDigital.forum
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 mai 2018

Televiziunea britanică Sky News a anunțat că va folosi un sistem de recunoaștere facială ajutat de algoritmi de AI în transmisiunea pe care o va realiza cu ocazia nunții regale. Cele mai noi tendințe din cele mai interesante, actuale și de viitor domenii ale tehnologiei, ca și soluțiile firmelor pentru GDPR, vor fi prezentate și analizate de experți, factori de decizie guvernamentală și cei mai puternici jucători în domeniu la WeLoveDigital.forum, ajuns la a treia ediție, cel mai important eveniment media al industriei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conferința va fi organizată pe parcursul a două zile, pe 21-22 mai, la hotel Intercontinental din București.

Detalii pot fi aflate AICI

Sky News va folosi instrumentele de învățare mecanică online furnizate de Amazon, prin serviciul numit sugestiv Rekognition. Acesta poate detecta, urmări și analiza figurile umane, evident, inclusiv pe cele ale vedetelor invitate la nunta regală.

Pe parcurs ce oaspeții căsătoriei din 19 mai dintre Prințul Harry și actrița americană Meghan Markle își vor face apariția, aceștia vor fi identificați, iar pe ecranele televizoarelor vor fi afișate, alături de nume, diverse informații contextuale.

Dincolo de faptul că este o premieră pentru o transmisiune TV a unei nunți regale britanice, este posibil ca Sky News să fi ales această variantă și datorită unor costuri mai mici decât cele necesare pentru o echipă de reporteri și editori.

Sorin Grindeanu, președinte ANCOM: 2017, al doilea an consecutiv în care consumul de internet mobil aproape s-a dublat CITEȘTE ȘI Sorin Grindeanu, președinte ANCOM: 2017, al doilea an consecutiv în care consumul de internet mobil aproape s-a dublat

Transmisiunea care beneficiază de suportul inteligenței artificiale va fi furnizată de televiziunea britanică prin intermediul propriei aplicației mobile, iar serviciul care activează identificarea automată este numit Who’s Who Live.

Deși identificarea facială nu mai este o sarcină dificilă pentru AI-ul bazat pe învățare mecanică, va fi interesant de văzut în ce măsură identificarea oaspeților se va face corect, ținând cont că aceștia ar putea purta vestimentații fanteziste, inclusiv pălării care să le acopere parțial fața.

Ca și în alte cazuri în care este implicată recunoașterea facială, mai există și chestiunea intimității, chiar dacă, în mod evident, invitații de la nunta regală sunt conștienți și probabil chiar dornici de expunere mediatică.

viewscnt
Afla mai multe despre
nunta
inteligenta artificiala
amazon