Internauții vârstnici, mai înclinați să distribuie informații false pe Facebook

Internauții vârstnici, mai înclinați să distribuie informații false pe Facebook
scris 10 ian 2019

Utilizatorii de internet trecuți de 65 de ani au o tendință mai mare de a distribui informații false pe Facebook în comparație cu internauții mai tineri, potrivit unui studiu publicat miercuri de o echipă de oameni de știință americani, citat de AFP.

Cercetătorii de la universitățile Princeton și New York au analizat informațiile distribuite în timpul campaniei prezidențiale din 2016 din Statele Unite de aproximativ 1.200 de persoane care au declarat că folosesc Facebook și care au acceptat să își împărtășească datele după încheierea alegerilor, scrie Agerpres.

Oamenii de știință au comparat link-urile distribuite de aceștia cu mai multe liste cu site-uri de internet despre care se știe că au publicat informații false - inclusiv o listă elaborată de BuzzFeed.

China întărește cenzura pe internet CITEȘTE ȘI China întărește cenzura pe internet

Rezultatele, publicate în jurnalul Science Advances, demonstrează că mai puțin de 8,5% dintre persoane au distribuit cel puțin un link de la unul dintre aceste site-uri.

Utilizatorii de peste 65 de ani au distribuit ''de aproape șapte ori mai multe articole'' bazate pe informații false în comparație cu persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani - cel mai tânăr grup studiat - indiferent de preferințele politice.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook