Investigația SUA împotriva Huawei include și acuzații de fraude bancare

Investigația SUA împotriva Huawei include și acuzații de fraude bancare
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2018

Directorul financiar al grupului Huawei Technologies, Meng Wanzhou, a fost arestat în cadrul unei investigați referitoare la o schemă de utilizare a sistemului bancar mondial pentru a evita sancțiunile americane împotriva Iranului, potrivit unor surse apropiate anchetei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Statele Unite au cercetat încă din 2016 dacă Huawei Technologies a încălcat sancțiunile impuse Iranului. Recent, în anchetă a fost inclusă și folosirea de către compania chineză a băncii HSBC Holdings pentru a efectua tranzacții ilegale legate de Iran, scrie News.ro.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei, a fost arestată în Canada și riscă să fie extrădată în Statele Unite, provocând temeri că acest caz poate relansa conflictul comercial dintre SUA și China și agita piețele de acțiuni.

FOTO Apple lansează prima husă pentru iPhone XR CITEȘTE ȘI FOTO Apple lansează prima husă pentru iPhone XR

În 2012, HSBC a plătit 1,92 de miliarde de dolari și a încheiat un acord cu procuratura din Brooklyn pentru încălcarea legilor referitoare la sancțiuni și spălarea banilor.

Un purtător de cuvânt al HSBC a refuzat să comenteze. HSBC nu este investigată, a declarat o persoană apropiată situației.

Un purtător de cuvânt al HSBC a refuzat să comenteze.

După arestarea lui Meng Wanzhou, Huawei a anunțat că a primit puține informații referitoare la acuzațiile împotriva acesteia, adăugând că nu are cunoștință despre orice fel de fapte ilegale.

Un purtător de cuvânt al procuraturii din Brooklyn a refuzat să comenteze.

Acțiunile americane și asiatice au scăzut în urma informațiilor referitoare la acest caz, care au amplificat temerile legate de perspectivele unui conflict între cele mai mari două economii ale lumii, nu doar pe tema tarifelor, dar și a hegemoniei tehnologice.

Acțiunile HSBC listate în SUA au scăzut joi cu până la 6%.

Huawei era deja în atenția Washingtonului și a altor guverne occidentale, din cauza legăturilor cu guvernul chinez, care provoacă temeri că producătorul de smartphone-uri și echipamente de comunicații poate fi folosit pentru spionaj de către Beijing.

viewscnt
Afla mai multe despre
fraude bancare
huawei