iOS 17 beta este deja disponibil gratuit

iOS 17 beta este deja disponibil gratuit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 iun 2023

Apple a renunțat la abonamentul anual de 99 de dolari pentru Apple Developer Program, iar acum toți cei care au cont de dezvoltator pot descărca gratuit versiunea beta a celei mai noi versiuni de iOS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce a prezentat luni iOS 17, Apple a publicat versiunea beta a acestuia, care poate fi descărcată acum de oricine are un cont de dezvoltator, fie că este cu adevărat dezvoltator sau nu.

În anii anterior, primele versiuni beta erau disponibile doar celor înscriși în Apple Developer Program, care costa 99 de dolari pe an. Faptul că, acum, varianta beta de iOS 17 este disponibilă oricui are cont de dezvoltator, marchează renunțarea Apple la acest tarif.

Apple a prezentat iOS 17 și iPadOS 17 CITEȘTE ȘI Apple a prezentat iOS 17 și iPadOS 17

Decizia companiei are în vedere, cel mai probabil, creșterea numărului de oameni care testează versiunile beta de iOS și raportează problemele descoperite, pentru ca gigantul american să livreze versiunea finală cu cât mai puține bug-uri posibil.

Spre deosebire de anii trecuți, când trebuia descărcat un profil care să indice telefonului să instaleze versiunile beta, acum instalarea versiunilor beta este mult mai simplă și se poate face de la Settings - Software Update - Beta Updates.

Chiar și așa, nu este deloc recomandată instalarea primelor versiuni beta pentru utilizatorii obișnuiți, pe propriile iPhone-uri. Acestea pot conține numeroase bug-uri și pot afecta funcționarea dispozitivului.

iOS 17 are o listă destul de lungă de noutăți, însă, acestea nu vor aduce schimbări majore în modul în care funcționează smartphone-urile Apple. Pentru utilizatorii români, vestea cea mai bună este extinderea funcției autocorrect și swipe pentru limba română.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios 17