iPhone va deveni cheie de mașină

iPhone va deveni cheie de mașină
scris 11 feb 2020

Următoarea versiune de iOS va adăuga posibilitatea deschiderii și pornirii mașinii cu iPhone-ul.

În codul de iOS 13.4 au fost descoperite referințe la API-ul "CarKey", o facilitate care va permite utilizatorilor să deblocheze ușile mașinii și chiar să pornească motorul mașinii folosind smartphone-ul de la Apple.

Viitoarea facilitate va fi valabilă la mașinile dotate cu NFC și se va regăsi în cadrul aplicației Wallet, cea în care utilizatorul poate stoca informații sensibile și date privind călătoriile cu avionul sau camerele de hotel rezervate.

Apple prelungește perioada în care magazinele din China vor rămâne închise din cauza epidemiei CITEȘTE ȘI Apple prelungește perioada în care magazinele din China vor rămâne închise din cauza epidemiei

Utilizatorul va avea nevoie inițial de aplicația dedicată a producătorului auto. La prima folosire prin intermediul acesteia, telefonul va oferi opțiunea salvării “cheii” în cadrul aplicației Wallet.

Folosirea propriu-zisă se va asemăna cu plata contactless cu telefonul, care se face tot prin NFC, și va consta în apropierea iPhone-ului de acea zonă a mașinii care conține cititorul NFC.

Tot din aplicația Wallet, așa-zisa cheie poate fi trimisă și altor persoane, care vor putea deschide și porni mașina direct cu propriul iPhone.

În practică, pentru ca această facilitate să funcționeze va fi nevoie și de colaborarea producătorilor auto. Unii dintre aceștia s-ar putea arăta reticenți în a oferi Apple acest nivel de acces și ar putea bloca API-ul CarKey.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
iphone
apple
masina
nfc