Jocurile video, o afacere de 156 milioane de dolari pentru dezvoltatorii din România

Jocurile video, o afacere de 156 milioane de dolari pentru dezvoltatorii din România
scris 24 sep 2018

Cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri video a înregistrat o creștere de 11,6%, în 2017, ajungând la 156 milioane de dolari. În prezent, în România, există peste 80 de studiouri de game development, dintre care peste 50 se află în București, alte orașe cu o prezență notabilă a industriei fiind Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Craiova și Iași.

Industria este formată din peste 6.000 de angajați care lucrează în studiourile din România ale companiilor internaționale sau în studiouri independente cu capital românesc, numărul lor crescând cu un procent de 2% față de 2016, arată datele Romanian Game Developers Association (RGDA). 

FOTO Amazon lansează o serie întreagă de produse noi sub brandul Echo, inclusiv un ceas de perete și un cuptor cu microunde care acceptă comenzi vocale CITEȘTE ȘI FOTO Amazon lansează o serie întreagă de produse noi sub brandul Echo, inclusiv un ceas de perete și un cuptor cu microunde care acceptă comenzi vocale

Industria s-a remarcat, în 2017, prin dezvoltarea sau co-dezvoltarea în România a unor titluri recunoscute internațional precum seria FIFA (Electronic Arts), Asphalt StreetStorm (Gameloft), Assassin’s Creed Origins (Ubisoft), Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands (Ubisoft), Need for Speed (Electronic Arts) și Iron Blade (Gameloft), dar și prin jocuri dezvoltate de studiouri românești independente precum Brawlout (Angry Mob Games), Door Kickers: Action Squad (KillHouse Games), Gray Dawn (Interactive Stone),  LigaUltras si ScoreRivals (Green Horse Games), Tap Busters (Metagame), The Adventures of Elena Temple (GrimTalin) sau Euro Truck Driver (Ovilex). 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
industria de jocuri
game development