Legendarul player muzical Winamp revine în 2019

Legendarul player muzical Winamp revine în 2019
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 oct 2018

Winamp, legendarul player muzical a cărui istorie se împletește cu cea a formatului MP3, va reveni la viață începând de anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Ultima oară actualizat în urmă cu 5 ani, Winamp și-a dezamăgit milioanele de utilizatori când a încetat să mai fie dezvoltat sub umbrela AOL, companie care-l deținea la acea vreme.

În 2014, Winamp a fost cumpărat de Radionomy, o companie care oferă instrumente pentru crearea și gestionarea posturilor de radio online. Din 2014 până acum nu s-a mai auzit nimic de Winamp, însă acum, șeful Radionomy, Alexandre Saboundjian, anunță că Winamp va reveni în curând la gloria de altă dată.

Primul pas va fi făcut chiar săptămâna aceasta, când va fi lansată versiunea 5.8. Este un update minor, care rezolvă bug-uri vechi și probleme de compatibilitate care împiedicau aplicația să ruleze corespunzător.

A murit Paul Allen, cofondator al Microsoft CITEȘTE ȘI A murit Paul Allen, cofondator al Microsoft

Marea noutate va fi însă Winamp 6, care fi lansat cândva în 2019.

Fără să dea detalii concrete despre modul în care va arăta sau va funcționa noul Winamp, cei de la Radionomy spun că aplicația va fi un hub central pentru tot ce înseamnă audio.

În altă ordine de idei, utilizatorii vor putea folosi Winamp ca și până acum pentru a asculta propriile melodii stocate local, însă vor putea accesa și alte forme de conținut (podcast-uri) și servicii de streaming precum Spotify sau altele.

Viitorul Winamp 6 va fi disponibil atât pe desktop, cât și pe Android și iOS. Focusul celor de la Radionomy, după cum spune și șeful companiei, îl va reprezenta zona de mobile, acolo unde se și ascultă muzică mai mult în prezent.

Surprinzător sau nu, în toți acești ani în care nu a mai fost actualizat, Winamp a continuat să aibă în jur de 100 de milioane de utilizatori lunari, dovadă a unei comunități fidele pentru cel mai cunoscut player muzical al erei digitale.

viewscnt
Afla mai multe despre
winamp
muzica
audio