Linuxul se dovedește mai performant decât Windows 11 în ceea ce privește jocurile

Linuxul se dovedește mai performant decât Windows 11 în ceea ce privește jocurile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 ian 2024

Testele sintetice arată că cel puțin trei distribuții de Linux rulează mai bine decât Windows 11 jocuri care au fost create pentru sistemul de operare dezvoltat de Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Publicați germană ComputerBase a realizat un test comparativ al mai multor jocuri, pentru a vedea cum se compară experiența oferită pentru acestea de Windows 11 și trei distribuții de Linux.

Testele au fost realizate pe un sistem AMD cu procesor Ryzen 7 5800X și o placă video Radeon RX 6700 XT, cu jocuri precum Cyberpunk 2077, Forspoken, Rachet & Clank, Starfield și The Talos Principle II.

Preluarea iRobot de către Amazon, blocată de UE CITEȘTE ȘI Preluarea iRobot de către Amazon, blocată de UE

Windows 11 a fost comparat în cadrul testului cu distribuțiile de Linux optimizate pentru jocuri Arch Linux, Pop!_OS și Nobara OS.

Rezultatele au arătat că toate cele trei distribuții de Linux au oferit un nivel mai bun al cadrelor afișate pe secundă. Nobara OS a rulat cu 100 fps, iar Arch Linux și POP!_OS cu 99 fps, respectiv 95 fps. Windows 11 a ocupat ultimul loc, cu 94 fps în medie.

Performanța este cu atât mai notabilă cu cât jocurile erau create pentru Windows și au fost rulate pe Linux prin intermediul instrumentului de compatibilizare Proton, creat de Valve.

viewscnt
Afla mai multe despre
linux
windows
jocuri