Lista scurtă pentru preluarea activelor Yahoo, anunțată săptămâna viitoare - surse

Lista scurtă pentru preluarea activelor Yahoo, anunțată săptămâna viitoare - surse
scris 23 apr 2016

Yahoo ar putea anunța săptămâna viitoare investitorii rămași în cursa pentru preluarea principalelor activități ale gigantului de internet, inclusiv motorul de căutare. Compania americană a primit peste 10 oferte inițiale, cu valori cuprinse între 4 și 8 miliarde de dolari, potrivit unor surse familiare cu situația.

Lista scurtă va cuprinde, probabil, în jur de cinci nume, au declarat pentru Bloomberg sursele menționate. O decizie în privința câștigătorului nu va fi luată mai devreme de o lună, au adăugat acestea.

Printre companiile care au depus oferte se numără Verizon Communications, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, fondul de investiții privat TPG și un consorțiu format din Bain Capital, Vista Equity Partners și fostul CEO al companiei, Ross Levinsohn. Valoarea ofertelor variază între 4 și 8 miliarde de dolari.

Profitul Google a crescut cu 20% în primul trimestru, la 4,2 mld. dolari, însă a ratat estimările analiștilor CITEȘTE ȘI Profitul Google a crescut cu 20% în primul trimestru, la 4,2 mld. dolari, însă a ratat estimările analiștilor

La presiunea acționarilor, Yahoo a scos la vânzare, în luna februarie, activitățile de bază ale companiei, reprezentate de serviciile de Internet, inclusiv motorul de căutare, serviciul de e-mail și divizia de știri. Termenul limită pentru depunerea ofertelor de către investitorii interesați a expirat luni, 18 aprilie.

Directorul general al companiei, Marissa Mayer, a asigurat marți investitorii că Yahoo face progrese importante în cadrul procesului de selectare a unui cumpărător. Conducerea Yahoo consideră licitația "prioritară și este determinată să maximizeze valoarea pentru acționari", a spus Mayer într-o conferință cu acționarii după publicarea raportului financiar pentru primul trimestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
licitatie
oferte
active
lista scurta
investitori