Livrările smartphone-urilor pliabile Samsung au crescut de patru ori. Cei mai mari performeri

Livrările smartphone-urilor pliabile Samsung au crescut de patru ori. Cei mai mari performeri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 ian 2022

Anul trecut, Samsung a vândut de patru ori mai multe smartphone-uri pliabile decât în 2020, anunță oficialii companiei coreene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru că, în lipsa unor date concrete, în industrie începuseră să apară dubii legate de succesul și viitorul smartphone-urilor pliabile, Samsung, care este și producătorul ce și-a dat cel mai mult silința în această direcție, a ținut să lămurească situația.

Producătorul coreean spune că a livrat, anul trecut, de patru ori mai multe telefoane pliabile decât în 2020, însă nu oferă și date concrete în acest sens - o tactică folosită, de obicei, de companii atunci când cifrele nu sunt foarte mari.

VIDEO Seria Galaxy S22 a apărut într-o prezentare video neoficială CITEȘTE ȘI VIDEO Seria Galaxy S22 a apărut într-o prezentare video neoficială

Samsung spune, însă, că cei mai mari performeri au fost Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3, ceea nu reprezintă vreo surpriză, fiind și cele mai noi modele și având prețuri ceva mai rezonabile decât versiunile din 2020.

O analiză independentă, realizată de Counterpoint Research, susține că întreaga piață a smartphone-urilor pliabile ar trebui să ajungă la 9 milioane de unități până în 2023 și, până atunci, Samsung va deține 75% din această piață, în care activează, deocamdată, un număr mic de jucători.

În 2023, Apple ar putea să lanseze un prim iPhone pliabil, ceea ce ar putea schimba dramatic situația pieței. Compania americană știe cel mai bine să atragă utilizatorii din zonele premium, cum este și cea a telefoanelor pliabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
samsung