Magazinul de aplicații pentru căștile Quest de VR a generat venituri de peste 1 miliard de dolari

Magazinul de aplicații pentru căștile Quest de VR a generat venituri de peste 1 miliard de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 apr 2022

Meta anunță că dezvoltatorii de aplicații pentru căștile sale de VR din gama Quest au câștigat, împreună, peste 1 miliard de dolari până acum din momentul lansării magazinului oficial.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În luna februarie, anunță Meta, magazinul oficial de aplicații pentru realitate virtuală al platformei Quest a depășit pragul de 1 miliard de dolari venituri. Asta înseamnă că, la un loc, toate aplicațiile și jocurile disponibile în magazin au ajuns la acest prag.

Doar opt aplicații au câștigat mai mult de 20 de milioane de dolari până acum, în vreme ce 124 de aplicații au cumulat venituri de peste 1 milion.

ULTIMA ORĂ Elon Musk face o ofertă pentru cumpărarea integrală a Twitter, evaluând platforma la 43 miliarde dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Elon Musk face o ofertă pentru cumpărarea integrală a Twitter, evaluând platforma la 43 miliarde dolari

La fel ca Apple și Google, pe care nu se sfiește să le critice pentru acest lucru, Meta oprește un comision 30% din vânzările realizate prin magazinul oficial de conținut.

Mai mult, compania a anunțat că va opri 25% (după comisionul magazinului, adică din 70%) și din vânzările de produse digitale. Asta înseamnă că, în total, Meta va ajunge să oprească 47,5% din vânzările de produse digitale realizate pe platforma sa.

Spre comparație, OpenSea, cel mai mare marketplace pentru NFT-uri, are un comision de doar 2,5%.

După numărul de recenzii scrise de utilizatori, cele mai populare aplicații și jocuri de VR pentru Quest sunt Beat Saber, SUPERHOT VR, The Walking Dead: Saints & Sinners, Vader Immortal: Episode I și Blade & Sorcery: Nomad.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
căști
quest
vr
aplicații
jocuri