Marea Britanie va folosi echipamente Huawei în rețeaua 5G

Marea Britanie va folosi echipamente Huawei în rețeaua 5G
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 apr 2019

În ciuda criticilor și îngrijorărilor privind securitatea informațiilor, Marea Britanie a decis să includă în rețeaua 5G pe care o va construi echipamente produse de Huawei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Includerea echipamentelor 5G Huawei a fost luată de Consiliul Național de Securitate și are semnătura premierului Theresa May, care îl conduce.

Conform documentului adoptat, echipamentele de comunicare produse de Huawei vor fi montate în zone neesențiale ale rețelei 5G care urmează a fi construită.

Decizia a atras numeroase critici din partea politicienilor dar și a specialiștilor din Marea Britanie.

Huawei Technologies a lansat primul hardware de comunicații 5G pentru industria auto CITEȘTE ȘI Huawei Technologies a lansat primul hardware de comunicații 5G pentru industria auto

Centrul Guvernamental de Comunicații a avertizat public că apelarea la tehnologiile producătorilor chinezi, în speță Huawei, atrage după sine un risc crescut în fața spionajului și atacurilor cibernetice.

Marea Britanie se distanțează astfel din acest punct de vedere de Statele Unite care au făcut presiuni asupra aliaților să nu folosească tehnologiile companiilor chineze de telecomunicații în cadrul rețelelor de date wireless.

De partea cealaltă, Australia și Noua Zeelandă sunt două din țările care au interzis deja folosirea echipamentelor Huawei în infrastructura națională de comunicații.

Huawei a negat acuzațiile, iar până acum cele mai multe suspiciuni privind compania chineză au venit din zona comercială acolo unde este deja acuzată oficial în Statele Unite de spionarea și furtul tehnologiilor Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g
wireless