Marea Britanie va reduce implicarea Huawei în rețeua 5G a țării, în urma crizei coronavirusului

Marea Britanie va reduce implicarea Huawei în rețeua 5G a țării, în urma crizei coronavirusului
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2020

Premierul britanic Boris Johnson intenționează să reducă implicarea producătorului chinez de echipamente de telecomunicații Huawei Technologies în rețeaua 5G a țării, a relatat publicația Daily Telegraph, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Johnson a cerut oficialilor să reducă la zero implicarea Chinei în infrastructura britanică până în 2023, scrie News.ro.

Premierul ar urma să se folosească de dependența mai mică de China ca instrument de negociere în discuțiile comerciale cu președintele american Donald Trump, în urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Downing Street a refuzat să comenteze. Huawei nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

Vineri, publicația The Times a relatat că Johnson a cerut funcționarilor civili să facă planuri pentru a pune capăt dependenței Marii Britanii de China în privința produselor medicamente de importanță vitală și a altor importuri strategice.

Beijingul este criticat pentru modul în care gestionează epidemia de coronavirus, care a început în China. Beijingul neagă acuzațiile Statelor Unite că nu a fost destul de transparent în privința epidemiei.

Netflix va închide automat conturile inactive CITEȘTE ȘI Netflix va închide automat conturile inactive

”El (Johnson) încă dorește o relație cu China, dar relațiile cu Huawei vor fi reduse semnificativ. Oficialilor li s-a cerut să facă un plan de reducere a implicării Huawei, cât mai curând posibil”, a spus  o sursă citată de Telegraph.

Acest plan va fi o schimbare de direcție pentru Marea Britanie, care confirmase, la sfârșitul lunii aprilie, că va permite Huawei să aibă un rol în construirea rețelei 5G.

Marea Britnie a decis în ianuarie să permită accesul Huawei la părți neesențiale ale rețelei 5G, limitând implicarea companiei la 35%.

Statele Unite au afirmatcă există motive de îngrijorare legate de securitate, în privința echipamentelor Huawei, și au avertizat că aliații care vor folosi rețelele Huwei riscă să nu mai primească informații de securitate importante.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g
telecomunicatii