Microsoft a prezentat Windows 11 SE și un laptop pentru educație

Microsoft a prezentat Windows 11 SE și un laptop pentru educație
scris 10 nov 2021

Microsoft are un nou răspuns pentru Chrome OS, care se numește Windows 11 SE. Alături de acesta, compania americană a prezentat și primul laptop care-l folosește.

După ce a încercat cu Windows 10S și Windows 10X, la care, eventual, a renunțat, Microsoft iese acum cu o nouă versiune de Windows pentru laptopuri ieftine, pe care o numește Windows 11 SE.

Conform companiei americane, Windows 11 SE pune accent pe simplicitate. Sistemul de operare este optimizat să ruleze pe un hardware mai lent, iar mai multe componente din Windows 11 au fost eliminate sau modificate.

Laptopurile Apple au înregistrat vânzări record CITEȘTE ȘI Laptopurile Apple au înregistrat vânzări record

Nu există un magazin de aplicații. În schimb, departamentele de IT pot instala aplicații dintr-o listă aprobată, care nu se cunoaște deocamdată, dar include nume precum Chrome și Zoom.

Alte modificări special făcute pentru acest sistem de operare sunt backup-ul automat al documentelor cu OneDrive și acceptarea implicită a extensiilor de Chrome în Edge, funcție care în Windows 11 trebuie activată manual.

Alături de noul sistem de operare, Microsoft a prezentat și primul laptop care-l va folosi, numit Surface Laptop SE.

Este un laptop cu o carcasă din plastic și dotări modeste (ecran TFT LCD de 11,6 inch cu 1,366 x 768 pixeli, procesor Celeron cu două nuclee, 4/8GB RAM și 64GB/128GB stocare eMMC) care costă de la $249.

Conform Microsoft, Surface Laptop SE va avea o autonomie de până la 16 ore, în funcție de modul în care este folosit.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11 se
laptop