Microsoft actualizează termenii privind confidențialitatea datelor în serviciile cloud, pe fondul unei investigații a Uniunii Europene

Microsoft actualizează termenii privind confidențialitatea datelor în serviciile cloud, pe fondul unei investigații a Uniunii Europene
scris 18 nov 2019

Microsoft a anunțat luni că își actualizează termenii provind confidențialitatea datelor în contractele comerciale de servicii cloud, după ce autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene au constatat că acordurile cu instituțiile UE nu protejează datele în conformitate cu legislația comunitară, transmite Reuters.

În luna aprilie, autoritatea UE de reglementare în domeniul confidențialității datelor, EDPS, a deschis o investigație pentru a analiza dacă contractele Microsoft cu Comisia Europeană și alte institușii ale UE respectă reglementările referitoare la protecția datelor. În luna octombrie, EDPS și-a exprimat îngrijorarea referitoare la complianța contractelor cu Microsoft, scrie News.ro.

”Vom crește responsabilitățile noastre pentru protejarea datelor, pentru un subset de procesări pe care le efectuează Microsoft atunci când oferă servicii pentru companii”, a anunțat Microsoft într-un comunicat publicat pe site-ul propriu.

Google a început implementarea standardului RCS CITEȘTE ȘI Google a început implementarea standardului RCS

Compania americană, singurul furnizor major de servicii cloud care va oferi astfel de termeni în spațiul economic european și dincolo de acesta, va pune la dispoziție noile prevederi clienților din sectorul public și clienților corporativi de la începutul anului 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
confidențialitate datelor