Microsoft ar putea sprijini financiar preluarea Yahoo

Microsoft ar putea sprijini financiar preluarea Yahoo
scris 25 mar 2016

Microsoft poartă discuții cu mai multe fonduri de investiții interesate de preluarea Yahoo și intenționează să ofere un "sprijin financiar semnificativ" eventualilor cumpărători, potrivit unor surse apropiate situației, informează Re/Code.

Microsoft, care a încercat să preia Yahoo în 2008, nu a încheiat niciun acord în acest sens deocamdată, dar este intersată să sprijine preluarea companiei, în schimbul unui parteneriat cu eventualul cumpărător. Microsoft și Yahoo colaborează de mult timp, atât în domeniul publicității, cât și al serviciilor de căutare.

Yahoo se confruntă cu probleme de mult timp, printre care rezultatele financiare sub așteptări și declinul acțiunilor companiei. În aceste condiții, mulți investitori doresc demiterea CEO-ului Marissa Mayer și vânzarea activităților de bază ale Yahoo, reprezentate de serviciile de Internet (inclusiv motorul de căutare, serviciul de e-mail și divizia de știri).

Preluarea PayU Romania PSP de către PayU Polonia se va încheia la finele acestei luni CITEȘTE ȘI Preluarea PayU Romania PSP de către PayU Polonia se va încheia la finele acestei luni

Mayer s-a opus încă de la început ideii de a vinde principalele servicii, dar presiunile acționarilor fac acest scenariu tot mai plauzibil. Potrivit informațiilor apărute în presa internațională, zeci de posibili cumpărători sunt interesați de Yahoo.

Luna trecută, Yahoo a înființat o comisie specială, formată din membri ai board-ului, care să analizeze posibilitățile strategice ale companiei, inclusiv vânzarea activităților principale. Totodată, Yahoo a anunțat că va primi consultanță strategică din partea băncilor JPMorgan Chase, Goldman Sachs și PJT Partners.

Mayer a anunțat la începutul lunii un plan pentru reducerea costurilor, care include concedierea a 15% dintre angajații la nivel mondial (aproximativ 1.600 posturi), precum și renunțarea la mai multe active și închiderea birourilor din Dubai, Mexic, Buenos Aires, Madrid și Milano.

În plus, Yahoo a anunțat că va renunța la mai multe reviste digitale, printre care Yahoo Auto, Yahoo Travel și Yahoo Health, ca parte a programului de restructurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
microsoft
marissa mayer
preluare
fond investitii
finantare