Microsoft ascultă convorbirile făcute prin Skype

Microsoft ascultă convorbirile făcute prin Skype
scris 8 aug 2019

Producătorul Windows-ului se alătură unei liste nu neapărat selecte de companii care ascultă înregistrările audio ale utilizatorilor, din care mai fac parte Google, Apple și Amazon. Până acum.

Mărturiile angajaților unor parteneri Microsoft, însoțite de capturi audio, documente și capturi de ecran, obținute de Motherboard, demonstrează faptul că înregistrările unora dintre convorbirile făcute cu Skype sunt ascultate.

Skype oferă din 2015 utilizatorilor un sistem de traducere al convorbirilor care folosește inteligența artificială. Ca și Apple, Google sau Amazon, Microsoft a apelat la terți, ai căror angajați ascultă convorbirile pentru a ajuta la îmbunătățirea serviciului.

Site-ul oficial al produsului spune că Microsoft poate analiza apelurile pentru care s-a folosit sistemul de traducere, însă un menționează că acestea ar fi ascultate de oameni - în cazul de față angajații unor companii partenere.

Unul din partenerii Instagram a urmărit milioane de utilizatori CITEȘTE ȘI Unul din partenerii Instagram a urmărit milioane de utilizatori

Activiștii pentru apărarea intimității spun că înțeleg nevoia companiilor de tehnologie de a-și îmbunătăți sistemele de AI cu ajutorul oamenilor, însă acest lucru trebuie să se facă cu maximă transparență. Skype și asistenții digitali au acces la informații cât se poate de personale, iar utilizatori nu-și închipuie că acestea ar fi ascultate de necunoscuți.

Microsoft se apără spunând că ia măsuri pentru ca utilizatorii să nu poată fi identificați pe baza înregistrărilor și le impun partenerilor acorduri de protejare a intimității care respectă legislația în vigoare.

Aceeași problemă a fost descoperită recent și în cazul asistenților virtuali ai Google, Apple și Amazon. Și aceste companii trimit înregistrări audio făcute de asistenți către terți, unde se verifică și se îmbunătățesc performanțele Siri, Alexa și Google Assistant.

În urma apariției în presă a acestor informații, Google și Apple au întrerupt procesul de ascultare a înregistrărilor. Amazon, de cealaltă parte, continuă să procedeze la fel, însă a introdus în aplicația Alexa o opțiune prin care utilizatorii pot alege ca înregistrările să nu fie procesate de operatori umani.

viewscnt
Afla mai multe despre
skype
microsoft
audio
inteligenta artificiala