Microsoft Edge lansează grupurile de tab-uri

Microsoft Edge lansează grupurile de tab-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 sep 2021

Noul browser Microsoft, construi pe motorul de randare dezvoltat de Google, îmbunătățește semnificativ gestionarea tab-urilor deschise, prin organizarea acestora în grupuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Una din cele mai vechi probleme ale browser-elor web, pe care producătorii acestor programe încearcă să o rezolve încă de la inventarea acestui sistem de către norvegienii de la Opera, este cea a numărului mare de tab-uri pe care unii utilizatori le țin deschise.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Când sunt deschise în tab-uri un mare număr de site-uri, găsirea unei anumite pagini devine dificilă pentru utilizator, iar lucrul în browser ajunge să fie greoi. Organizarea pe grupuri a tab-urilor este cea mai nouă soluție pe care companii precum Google și, mai nou, Microsoft, o propun la această problemă.

Ideea este simplă: Utilizatorul poate crea grupuri de tab-uri în funcție de scopul în care le-a deschis. Se poate crea un grup pentru tab-urile necesare la job, un grup pentru cumpărături, unul pentru relaxare etc.

În cea mai nouă versiune de Edge, grupurile permit gestionarea unitară a tab-urilor. Toate tab-urile dintr-un grup pot fi mutate separat într-o fereastră nouă sau pot fi închise.

Abordarea aleasă de Microsoft pentru Edge seamănă foarte mult, atât ca funcționalitate, cât și vizual, cu cea implementată deja de Google în Chrome.

Tot în versiunea 93, Edge aduce o nouă îmbunătățire navigării pe tab-uri. Anume, când bara de tab-uri este mutată pe verticală, utilizatorul poate ascunde titlul ferestrei pentru a câștiga mai mult spațiu util pentru afișarea paginilor web.

Microsoft Edge lansează grupurile de tab-uri

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
edge taburi