Microsoft intenționează să faciliteze accesul la internet prin satelit pe continentul african

Microsoft intenționează să faciliteze accesul la internet prin satelit pe continentul african
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2022

Microsoft a anunțat că intenționează să faciliteze accesul la internet prin satelit pentru 10 milioane de persoane din întreaga lume, jumătate dintre acestea în Africa, ca parte a eforturilor de a reduce decalajul digital persistent între țările sărace și cele bogate, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul tehnologic american intenționează să realizeze imediat acest proiect pentru a oferi acces la internet pentru prima data în regiuni îndepărtate din Egipt, Senegal și Angola, a declarat președintele Microsoft, Brad Smith, în marja unui summit la Washington la care participă 49 de lideri africani, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Cea mai mare companie de electricitate din Grecia a semnat cu Enel acord de exclusivitate pentru a cumpăra afacerea din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cea mai mare companie de electricitate din Grecia a semnat cu Enel acord de exclusivitate pentru a cumpăra afacerea din România

"Africa nu duce lipsă de talent, însă aici există o lipsă enormă de oportunități", a mai spus Smith, adăugând că a fost impresionat de inginerii din Nairobi și Lagos.

Ca parte a acestui parteneriat cu furnizorul Viasat, Microsoft își propune să faciliteze accesul la internet în țări precum Guatemala și Mexic, precum și în Nigeria și Republica Democrată Congo.

În opinia sa, una dintre problemele majore o reprezintă accesul la electricitate, în condițiile în care aproape jumătate din continentul african nu dispune de electricitate în mod fiabil.

"Pentru cei care nu au fost niciodată acolo sau nu se gândesc prea mult la Africa, este greu de crezut", a spus el, argumentând că "electricitatea a fost cea mai importantă invenție a secolului al XIX-lea".

Microsoft intenționează să-și concentreze eforturile pentru a găsi modalități ieftine de a facilita accesul la electricitate și internet în cele mai îndepărtate regiuni, a dat el asigurări.

În prezent, aproximativ 5,3 miliarde de persoane, sau 66% din populația lumii, folosesc internetul. Aproape toți cei care nu sunt conectați la internet se află în țările cele mai sărace, potrivit unui raport recent privind conectivitatea globală al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT). 

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
internet
africa