Microsoft își aduce antivirusul pe smartphone-uri

Microsoft își aduce antivirusul pe smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 feb 2020

Defender, antivirusul care face parte de mai mulți ani din Windows, va fi disponibil în curând și pe platformele mobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Microsoft a anunțat că lucrează la versiuni mobile ale antivirusul său, care vor funcționa pe cele mai important platforme mobile la ora actuală, Android și iOS.

Lansarea pe platformele mobile face parte din planul Microsoft de a-și duce soluția de securitate și pe alte platforme în afară de Windows. Anul trecut Microsoft a început să testeze o versiune pentru Mac, iar acum a anunțat că lucrează și la o variantă pentru Linux.

Google lansează prima versiune de test pentru Android 11 CITEȘTE ȘI Google lansează prima versiune de test pentru Android 11

Pentru a exprima aceste planuri, Microsoft a decis recent să-și redenumească soluția de securitate din Windows Defender în Microsoft Defender.

Despre versiunile de smartphone nu au fost oferite informații cu privire la funcțiile pe care acestea le vor îndeplini. Microsoft a spus doar că un accent important va fi pus pe protejarea angajaților împotriva tentativelor de phishing, ca principal instrument al hackerilor în accesarea rețelelor de enterprise.

Va fi interesant de văzut ce formă va lua Windows Defender pe platformele mobile și mai ales pe iOS, acolo unde se știe că Apple nu permite aplicațiilor să realizeze scanări.

Este posibil ca Windows Defender pentru dispozitivele mobile să fie oferit doar companiilor, nu și utilizatorilor obișnuiți.

O primă prezentare a acestei soluții va fi realizată săptămâna viitoare, în cadrul unei conferințe de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
defender
antivirus
android
ios