Microsoft lansează autentificarea fără parolă pentru toți utilizatorii

Microsoft lansează autentificarea fără parolă pentru toți utilizatorii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 sep 2021

Serviciile Microsoft accesibile pe baza unui cont, precum cele ale suitei online Microsoft 365 sau contul folosit în Windows, pot fi acum folosite fără parolă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft anunță extinderea disponibilității funcției de logare fără parolă, ce poate fi acum activată de oricine, după ce, anterior, fusese lansată ca o funcție extra pentru conturile enterprise.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Noua opțiune înseamnă că utilizatorii pot înlocui parola cu o altă metodă de verificare a identității și scăpa de memorarea sau notarea acesteia.

În locul parolei tradiționale, logarea în conturile Microsoft se va putea face cu un cod primit pe SMS, cu Windows Hello (amprentă, scanare facială etc.), o cheie fizică de securitate sau aplicația Microsoft Authenticator.

Din păcate, pentru logarea fără parolă, nu sunt suportate alte aplicații de verificare a identității pe baza codurilor unice, ci doar Authenticatorul produs de Microsoft și disponibil în magazinele de aplicații pentru Android și iOS.

Pentru activarea logării fără parolă, utilizatorii trebuie să se logheze în contul Microsoft și să se ducă la setări. Acolo, trebuie să intre la Security - Advanced Security Option și să activeze opțiunea Paswordless account din partea de jos a paginii.

În urma unui scurt proces de verificare, va fi generat un cod QR, care trebuie scanat cu aplicația Microsoft Authenticator. Procesul nu este ireversibil, astfel că se poate reveni, dacă se dorește, la autentificarea cu parolă.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
parolă
autentificare
securitate