Microsoft pregătește un nou sistem de operare, sub un alt brand

Microsoft pregătește un nou sistem de operare, sub un alt brand
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 dec 2018

Pentru a nu permite Google să câștige teren cu Chrome OS, Microsoft ar putea lansa o versiune simplificată de Windows, care să nu se numească Windows și să nu arate ca un Windows.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Codul versiunilor de test pentru Windows 10 și librăriile SDK pentru același sistem de operare conțin referiri la un nou produs Microsoft, care poate fi un fel de Windows Lite, deghizat ca nume și aspect.

Lite OS ar urma să ruleze doar aplicații universale găzduite de Microsoft Store și Progressive Web Apps (aplicații web care reproduc interfața unui program obișnuit de Windows).

Marele avantaj al acestei abordări, dacă informațiile se adeveresc, este că Microsoft va putea elimina codul care nu mai este necesar în acest caz, rezultând un sistem de operare mult simplificat, care rulează mai rapid și necesită mai puține resurse.

Microsoft urmează să lanseze un browser web bazat pe codul dezvoltat de Google CITEȘTE ȘI Microsoft urmează să lanseze un browser web bazat pe codul dezvoltat de Google

Drept urmare, Microsoft va obține un sistem de operare care rămâne mereu conectat la internet și pornește instant. Acesta ar putea funcționa cu orice tip de procesor, ceea ce l-ar face disponibil atât pe desktop, cât și pe dispozitivele mobile.

Din informațiile de până acum, se pare că viitorul sistem de operare va avea și o interfață nouă, mult diferită de cea cu care sunt obișnuiți utilizatorii de Windows.

Sistemul de operare, care probabil că nu se va numi Windows, ar urma să nu fie disponibil pentru instalare utilizatorilor finali sau firmelor, ci va putea fi preinstalat de producători pe PC-urile și dispozitivele mobile noi.

Microsoft își pregătește revenirea pe piața smartphone-urilor CITEȘTE ȘI Microsoft își pregătește revenirea pe piața smartphone-urilor

Un sistem de operare simplificat, concentrat pe aplicațiile web și cele universale, sună ca un plan B de asigurare a viitorului pentru Microsoft, în cazul în care Chrome OS ajunge să fie relevant la un anumit moment.

Creșterea în viteză și disponibilitate a conexiunilor la internet, concomitent cu accesibilitatea soluțiilor cloud, pot contribui la o viitoare mutare online a sistemelor de operare, mutare pentru care Windows în forma actuală nu este pregătit.

Primele informații oficiale legate de acest sistem de operare ar pute fi prezentate în cadrul conferinței Microsoft Build de anul viitor, conferință care este organizată de obicei în luna mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows
sistem de operare
chrome os