Microsoft vinde 1.500 brevete producătorului chinez de telefoane Xiaomi, începutul unui lung parteneriat

Microsoft vinde 1.500 brevete producătorului chinez de telefoane Xiaomi, începutul unui lung parteneriat
scris 1 iun 2016

Microsoft a convenit vânzarea a circa 1.500 de brevete producătorului chinez de telefoane mobile Xiaomi, tranzacție care este, potrivit celor două companii, începutul unui parteneriat de lungă durată, relatează Reuters.

Acordul, anunțat miercuri, include și un aranjament de licențiere încrucișată și angajamentul asumat de Xiaomi de a instala softuri Microsoft, încluzând Office și Skype, pe telefoanele și tabletele sale, arată news.ro.

Companiile au refuzat să dezvăluie termenii financiari ai acordului.

”Este un acord de colaborare important între cele două companii”, a declarat vicepreședintele Xiaomi, Wang Xiang.

Apple vrea să emită pentru prima dată obligațiuni în Taiwan, de 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Apple vrea să emită pentru prima dată obligațiuni în Taiwan, de 1 miliard de dolari

Potrivit analiștilor, ambițiile Xiaomi de a fi un jucător major pe piața dispozitivelor mobile din afara Chinei au fost afectate de slaba protecție a brevetelor și de temerile legate de conflicte juridice de lungă durată.

”Acest acord ar putea conferi companiei suficiente drepturi asupra brevetelor pentru a putea intra pe piețele occidentale. Poziția lor în China a fost atacată constant de furnizorii de telefoane ieftine dotate cu sisteme de operare Android, așa că transferarea în străinătate este o necesitate”, a explicat Sameer Singh, analist în domeniul industriei fdispozitivelor mobile în Marea Britanie.

Livrările de telefoane ale Xiaomi în China au scăzut cu 9% în primul trimestru, față de aceeași perioadă a anului trecut, iar cota sa de piață s-a redus de la 13% la 12%, nu doar din cauza unor producători mari, precum Huawei și Samsung, dar și a unor furnizori mai mici, cum sunt Oppo și Vivo, potrivit firmei de analiză a pieței Strategy Analytics

Wang a spus că achiziția de brevete ale Microsoft, în domeniulserviciilor de voce, multimedia și cloud computing, pe lângă alte 3.700 de brevete înregistrate anul trecut, este un pas important pentru susținerea extinderii în străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
xiaomi
brevete
telefoane