Autoritățile franceze au percheziționat sediile Google, într-o anchetă de evaziune fiscală

Autoritățile franceze au percheziționat sediile Google, într-o anchetă de evaziune fiscală
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 mai 2016

Autoritățile franceze din domeniul fiscal au efectuat marți percheziții la sediile Google din Franța, ca parte a unor investigații legate de schemele prin care compania americană evită plata unor taxe, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Franța a anunțat, recent, că vrea să recupereze taxe de circa 1,6 miliarde de euro de la Google, compania fiind criticată dur în mai multe state pentru metodele prin care evită plata unor impozite.

În urmă cu zece zile, și Fiscul românesc a anunțat că investighează Facebook, Google și alte companii din industria online, care nu sunt înregistrate în România.

La începutul anului, Google a acceptat să plătească 185 de milioane de dolari autorităților din Marea Britanie, reprezentând taxe și dobânzi aferente perioadei 2005-2015, pentru soluționarea unei dispute referitoare la nivelul  impozitelor achitate de companie. De asemenea, Google s-a angajat să plătească anumite taxe pentru veniturile obținute de la agențiile de publicitate din Marea Britanie, ceea ce va majora nivelul plăților efectuate de companie către statul britanic.

Acordul cu autoritățile britanice a fost puternic contestat, multe voci afirmând că suma este insuficientă comparativ cu taxele pe care gigantul american a evitat să le plătească.

Pe lângă acuzațiile de evaziune fiscală, Google ar putea primi cea mai mare amendă aplicată de Comisia Europeană până acum, pentru că a abuzat de poziția dominantă în care se află. Compania americană este acuzată că și-a promovat ilegal propriile produse și a manipulat rezultatele căutărilor în acest scop.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
franța
comisia europeana
evaziune