Microsoft vrea neapărat să determine utilizatorii să cumpere un PC nou. Atenționare: Windows 11 nu va fi actualizat pe PC-urile vechi

Microsoft vrea neapărat să determine utilizatorii să cumpere un PC nou. Atenționare: Windows 11 nu va fi actualizat pe PC-urile vechi
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 aug 2021

Microsoft vrea neapărat să determine utilizatorii să cumpere un PC nou pentru a folosi viitorul sistem de operare al companiei și impune, în acest scop, limitări artificiale, care ar putea duce inclusiv la procese.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul american a venit cu noi clarificări privind folosirea lui Windows 11 pe PC-urile cu procesoare mai vechi, încercând să facă lumină într-o speță confuză și controversată.

Astfel, Windows 11 va putea instalat doar “pe curat” pe PC-urile vechi. Utilizatorul va putea să folosească pentru asta kit-ul oficial ISO, însă va renunța la toate setările făcute anterior în Windows 10.

Magazinul de aplicații mobile al Google a generat venituri de 11,2 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Magazinul de aplicații mobile al Google a generat venituri de 11,2 miliarde de dolari

Sub nicio formă Windows 11 nu va ajunge pe aceste sisteme prin sistemul de actualizare automată. În plus, cei care vor instala Windows 11 pe cont propriu, nu vor beneficia nici de actualizări.

Utilizatorii PC-urilor vechi care vor instala Windows 11 pe curat vor fi lipsiți inclusiv de update-urile de securitate pentru vulnerabilitățile care, cu siguranță, vor fi descoperite pe viitor.

Cu această decizie, Microsoft revine la o politică mai veche, folosită în cazul unor sisteme precum Windows 95 sau Windows XP, prin care încearca să se folosească de noile versiuni de Windows pentru a impulsiona piața PC-urilor.

Asta după ce, în ultimii ani, cu Windows 7 și Windows 10, Microsoft a părut mai preocupată de succesul propriului sistem de operare, decât de vânzările de PC-uri. În aceste cazuri, sistemele erau chiar special optimizate pentru a rula decent și pe PC-urile vechi.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11
pc