Microsoft vrea să ofere autorităților guvernamentale din SUA o versiune locală a serviciului cloud Azure, pentru a concura Amazon

Microsoft vrea să ofere autorităților guvernamentale din SUA o versiune locală a serviciului cloud Azure, pentru a concura Amazon
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2018

Microsoft va oferi autorităților guvernamentale americane posibilitatea de a folosi tehnologia sa cloud pe serverele lor proprii, în cadrul unui efort concertat de a face serviciul Azure mai atrăgător pentru agențiile locale și federale și a concura în acest fel Amazon, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Azure Stach, produsul cloud local al Microsoft, și Azure Government, versiunea adaptată pentru guvern a serviciului cloud al grupului, sunt oferite ca alternativă la serviciile Amazon.com dedicate clienților mari din sectorul public.

Noua ofertă a Microsoft, care va fi disponibilă la jumătatea anului 2018, are rolul de a atrage autoritățile guvernamentale ți agențiile care au nevoie de servere locale, cum ar fi o operațiune militară sau o ambasadă din străinătate, a spus Tom Keane, directorul pentru infrastructură globală al Azure.

”Am proiectat Azure Stack cu scenariul unui submarin în minte”, a declarat Keane.

Creșterea consumului a împins afacerile Flanco Retail la aproape 1 miliard de lei, cel mai bun an din istoria companiei CITEȘTE ȘI Creșterea consumului a împins afacerile Flanco Retail la aproape 1 miliard de lei, cel mai bun an din istoria companiei

Piața cloud computing va crește în acest an cu aproape 36% față de 2017, la 74,7 miliarde de dolari, potrivit estimărilor firmei de cercetare Canalys.

Amazon Web Services (AWS) este lider de piață, cu o cotă de 32%, în timp ce Microsoft se află pe locul al doilea, cu 14%, arată estimările aferente trimestrului patru din 2017.

În sectorul public, AWS a luat devreme conducerea, cu o bază importantă de clienți, care include CIA, dar Microsoft a redus din diferență prin dezvoltarea diviziei Azure și protejarea relațiilor tradiționale cu agențiile guvernamentale, spun analiștii.

Oferirea unei versiuni locale de cloud computing este atrăgătoare pentru clienții guvernamentali care vor să beneficieze de noua tehnologie dar au nevoie ca datele să fie păstrate la nivel local pentru complianță sau din motive de logistică, a spus Josh Stella, director general al Fugue, un startup care produse software de automatizare pentru cloud care ajută ca serviciile clienților guvernamentali să respecte reglementările.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
azure
amazon