Ministerul Finanțelor pregătește un contract considerabil pentru modernizarea sistemului informatic. Mari nume de companii au venit la consultări

Ministerul Finanțelor pregătește un contract considerabil pentru modernizarea sistemului informatic. Mari nume de companii au venit la consultări
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 10 mar 2023

Ministerul Finanțelor pregătește un contract considerabil pentru modernizarea sistemului informatic, soluția hardware și software pe care o dorește instituția fiind evaluată, în urma consultărilor cu potențiali furnizori, la 18,46 milioane de euro (fără TVA). La consultările organizate pentru acest proiect au participat Oracle, SAP, Maguay, Kontron, Logika IT și Q-East. Obiectivul achiziției este asigurarea funcționării sistemului Informatic al MF în condiții de securitate și performanță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dintre cele șase firme care au participat la consultări, trei au transmis și propuneri indicative de preț, media aritmetică a acestora fiind de 18,46 milioane euro, fără TVA. 

Ce vizează contractul

Fondul de investiții ACP a reluat discuțiile cu Deutsche Telekom pentru cumpărarea Telekom România Mobile. A doua încercare, cu noi documente CITEȘTE ȘI Fondul de investiții ACP a reluat discuțiile cu Deutsche Telekom pentru cumpărarea Telekom România Mobile. A doua încercare, cu noi documente
  • dezvoltarea sistemelor informatice existente, fapt care conduce la creșterea performanței administrative și funcționarea optimă a componentelor Sistemului Informatic al MF,
  • asigurarea unui grad ridicat de disponibilitate a infrastructurii IT a Sistemului Informatic al MF,
  • protecția datelor gestionate în cadrul Sistemului Informatic al MF,
  • alinierea MF cu strategiile asumate și cu eforturile întreprinse la nivel național în domeniul protecției infrastructurilor critice.

Un număr mare de instituții ale statului derulează în prezent procese de modernizare, inclusiv a infrastructurii IT, în multe cazuri cu fonduri prevăzute în acest scop în cadrul PNRR.

Platforma Big Data a ANAF - 105 milioane lei, fără TVA

O achiziție similară este în proces de derulare la ANAF pentru platforma de tip Big Data, care va permite Fiscului să analizeze cu precizie și în timp util volume mari de date. Aceasta ar putea costa peste 100 de milioane de lei potrivit datelor analizate de către Profit.ro. Fără TVA, prețul indicativ, rezultat în urma consultării potențialilor furnizori, s-a situat la 105 milioane de lei, iar cu TVA ar ajunge la 125 milioane lei.

Dezvoltarea platformei este coordonată de Ministerul Finanțelor, instituție în subordinea căreia se află ANAF. Platforma Big Data este unul dintre obiectivele finanțate prin PNRR pentru modernizarea capacităților fiscale ale statului, cu obiectiv de finalizare cel târziu în trimestrul al patrulea din 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
it
oracle
sap
maguay
kontron
logika it
q-east