TikTok va deschide centre de date în Irlanda și Norvegia

TikTok va deschide centre de date în Irlanda și Norvegia
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2023

TikTok anunță că va deschide două noi centre de date, unul în Irlanda și altul în Norvegia, iar investițiile anuale anunțate sunt de 1,2 miliarde euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TikTok încearcă să convingă autoritățile UE că datele userilor sunt în deplină siguranță.

EXCLUSIV Planul fondului de investiții ACP de a prelua Telekom Romania Mobile: Semnarea unei tranzacții de circa 200 milioane euro. Cu atragerea Guvernului și a BERD CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Planul fondului de investiții ACP de a prelua Telekom Romania Mobile: Semnarea unei tranzacții de circa 200 milioane euro. Cu atragerea Guvernului și a BERD

Pe lângă centrul său european de date din Dublin anunțat anul trecut, TikTok a confirmat alte două centre de date europene: un al doilea centru de date în Dublin și al treilea în regiunea Hamar din Norvegia.

TikTok a început deja să stocheze datele utilizatorilor TikTok europeni în Irlanda și va continua să stochete datele utilizatorilor europeni local în 2023 și în 2024. Odată finalizate, cele trei centre de date vor reprezenta locația implicită de stocare a datelor utilizatorilor TikTok europeni, cu o investiție anuală de 1,2 miliarde de euro.

Pentru o mai bună supraveghere și verificări independente în acest sens, TikTok a anunțat că va alege un partener european terț pentru securitatea datelor. Acesta va supraveghea și audita comenzile și protecția datelor, va monitoriza fluxurile de date, va oferi verificări independente și va raporta incidentele.

TikTok anunță detalii despre Proiectul Clover, care va crea o enclavă europeană sigură pentru datele utilizatorilor TikTok din Marea Britanie și Spațiul Economic European. Prin acest proiect, TikTok lansează o serie de măsuri pentru a îmbunătăți protecția datelor existente.

Având la bază modelul pentru securitatea datelor din SUA, TikTok își va îmbunătăți măsurile de control pentru accesul la date prin introducerea de bariere de securitate. Acestea vor determina accesul angajaților la datele utilizatorilor TikTok din Marea Britanie și Europa, precum și transferurile de date ale utilizatorilor europeni. Orice acces la date nu numai că va respecta legile privind protecția datelor, ci va trebui să treacă mai întâi prin aceste bariere de securitate și verificări suplimentare.

TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
centre de date