Modemurile Samsung pun în pericol numeroase smartphone-uri, wearables și mașini, avertizează Google

Modemurile Samsung pun în pericol numeroase smartphone-uri, wearables și mașini, avertizează Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 mar 2023

Modemurile mobile Samsung au foarte multe găuri de securitate și pun în pericol toate dispozitivele care le folosesc, nu doar pe cele vândute de producătorul coreean, susțin chiar experții în securitate cibernetică ai partenerului Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Project Zero, echipa de experți în securitate cibernetică din cadrul Google, a descoperit nu mai puțin de 18 găuri de securitate în modemurile Samsung care există în multe modele de smartphone-uri de pe piață.

Vulnerabilitățile modemurilor Exynos pot permite atacatorilor să preia de la distanță controlul dispozitivelor, fără a fi necesară vreo acțiune din partea victimei, susțin experții Google.

Coreea de Sud anunță construirea celui mai mare centru de semiconductori din lume CITEȘTE ȘI Coreea de Sud anunță construirea celui mai mare centru de semiconductori din lume

Printre numeroasele dispozitive afectate se numără modelele Samsung Galaxy S22 și Galaxy A53, dar și smartphone-uri Google, precum Pixel 6 și Pixel 7.

Și nu este vorba doar de telefoane. În aceeași situație se află accesoriile purtabile cu chipset-uri Exynos W920 și mașinile cu chipset Exynos Auto T5123.

Vulnerabilitățile au fost comunicate celor de la Samsung în urmă cu mai bine de trei luni, însă, producătorul coreean nu făcut până acum nimic în acest sens, spun inginerii de la Project Zero.

Problemele de securitate descoperite sunt comunicate doar producătorului, căruia i se dau la dispoziție 90 de zile pentru rezolvare, înainte ca informațiile să fie făcute publice. Samsung nu a oferit un răspuns pe acest subiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
modemuri
samsung smartphone
wearables
mașini
google
securitate