Netflix lansează suportul 4K pentru PC-uri

Netflix lansează suportul 4K pentru PC-uri
scris 22 nov 2016

Netflix deschide accesul la formatul 4K pentru PC, astfel că abonații vor putea vedea și pe calculator filmele și seriale disponibile la rezoluție maximă.

Deși abonamentul Premium, de 12 euro pe lună, include acces la conținutul în format 4K, acesta nu putea până acum fi vizionat decât prin intermediul smart TV-urilor și a dispozitivelor externe de streaming cu suport 4K, precum Google Chromecast Ultra.

În cele din urmă, Netflix s-a decis să deblocheze accesul la rezoluțiile 3840 x 2160 pixeli și pentru tradiționalele PC-uri. Însă, din păcate pentru o mare parte a utilizatorilor, Netflix a impus o serie de limitări de ordin tehnic.

Dincolo de faptul că accesul la conținut 4K de pe PC-uri se poate face doar folosind Windows 10 și browser-ul Edge al celor de la Microsoft, utilizatorii au nevoie de un monitor care să suporte în mod nativ rezoluția 4K.

Facebook mărește numărul de angajați din Marea Britanie cu 50%, angajând 500 de persoane CITEȘTE ȘI Facebook mărește numărul de angajați din Marea Britanie cu 50%, angajând 500 de persoane

Formatul 4K de pe Netflix nu va putea fi accesat pe monitoare cu rezoluții mai mici. Acesta nu va fi disponibil nici măcar pe monitoare cu o rezoluție intermediară, precum 1440p, care este superioară celei full HD.

În România, prețurile monitoarelor 4K, fără reducere, pleacă de la aproximativ 2.000 de lei.

De asemenea, o altă limitare care va reduce drastic numărul utilizatorilor care pot accesa conținutul 4K pe Netflix este legată de procesor: doar procesoarele Intel Core din a șaptea generație sunt acceptate. Nu contează că este vorba de Core i3 sau Core i7, important este să facă parte din cea mai nouă generație.

Apple, acuzată că stochează pe serverele sale istoricul convorbirilor realizate cu iPhone CITEȘTE ȘI Apple, acuzată că stochează pe serverele sale istoricul convorbirilor realizate cu iPhone

Motivul pentru care Netflix a impus această limitare poate ține de securitate. Generația 7 de procesoare Core, numită Kaby Lake, suportă protocolul HDCP 2.2, care împiedică descărcarea conținutului video cu copyright în format 4K.

Una peste alta, cei care doresc să vadă filmele și serialele de pe Netflix în format Ultra HD au nevoie de un PC de ultimă generație și o investiție într-un monitor destul de scump.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
4k