Nou jucător: Unicornul tech Acronis, evaluat la peste 1 miliard de dolari și fondat de un om de afaceri de origine rusă, intră în România

Nou jucător: Unicornul tech Acronis, evaluat la peste 1 miliard de dolari și fondat de un om de afaceri de origine rusă, intră în România
scris 9 apr 2020

Furnizorul de soluții de securitate cibernetică Acronis, evaluat recent la peste 1 miliard de dolari, se pregătește să deschidă primul său birou în România și vrea să angajeze 100 de persoane până la finele anului.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania, fondată la Singapore de omul de afaceri de origine rusă Serguei Beloussov (acum cu pașaport emis de Singapore) și încorporată ulterior în Elveția, are operațiuni în 18 țări și peste 1.500 de angajați.

Acronis și-a înregistrat subsidiara din România în noiembrie anul trecut, lansarea oficială fiind estimată pentru finele acestei luni sau luna viitoare, a declarat Ivan Doudin, director regional pentru Balcani și Turcia, într-un interviu pentru SeeNews.

VIDEO Englezii dau foc antenelor 5G, crezând că sunt de vină pentru răspândirea COVID-19 CITEȘTE ȘI VIDEO Englezii dau foc antenelor 5G, crezând că sunt de vină pentru răspândirea COVID-19

Biroul din România, situat în București, este în curs de amenajare și are 12 angajați în prezent, numărul acestora fiind preconizat să crească cu până la 100 de persoane până la finele anului, în funcție de evoluția pieței.

Doudin nu exclude însă o eventuală amânare a lansării pe piața locală, în contextul pandemiei de coronavirus.

Acronis a fost înființată în 2003 de Beloussov împreună cu alți 3 antreprenori ruși. Compania furnizează software de backup, recuperare și de securitate pentru medii fizice, virtuale și cloud, fiind lider mondial în protecția și stocarea datelor cloud hibride.

În septembrie anul trecut, Acronis a intrat în clubul “unicornilor”, rezervat companiilor private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari, după ce a atras 147 milioane de dolari de la un grup de investitori condus de Goldman Sachs.

Investiția a ridicat evaluarea companiei la peste 1 miliard de dolari. Acronis a anunțat că va utiliza fondurile pentru extinderea echipelor de ingineri IT din Singapore, Bulgaria și Arizona, precum și pentru construcția de centre de date suplimentare și noi achiziții, inclusiv în sud-estul Europei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
acronis
solutii securitate cibernetica
backup date
serguei beloussov
acronis romania
angajari
programatori
ingineri it