Numărul parlamentelor care cer răspunsuri de la Mark Zuckerberg crește

Numărul parlamentelor care cer răspunsuri de la Mark Zuckerberg crește
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 nov 2018

Lista organelor legislative internaționale care vor ca șeful Facebook să le dea socoteală pentru problemele create de rețeaua socială a ajuns la opt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce Mark Zuckerberg a refuzat propunerea de întâlnire venită din partea unui comitet compus din reprezentanții parlamentelor din Marea Britanie, Irlanda, Canada, Australia și Argentina, șeful Facebook a primit acum o nouă invitație.

De data aceasta, celor cinci parlamente dornice de o întâlnire cu Zuckerberg li s-au mai adăugat încă trei: Brazilia, Singapore și Letonia.

Reprezentații parlamentelor din aceste țări vor să-l chestioneze la modul general pe Zuckerberg cu privire la impactul pe care răspândirea informațiilor false pe Facebook îl are asupra democrației la nivel global.

Amenințare: Google News poate fi închis în Europa. Precedent în Spania CITEȘTE ȘI Amenințare: Google News poate fi închis în Europa. Precedent în Spania

Șeful Facebook a refuzat până acum motivând cu nu poate fi prezent la întâlnire. Acum, comitetul celor opt țări îl invită pe acesta la o întâlnire prin intermediul unei conferințe video.

Va interesant de văzut ce altă scuză va avea Zuckerberg, pentru că este clar că eventuala întâlnire va constitui o nouă problemă de imagine pentru compania care nu a dus lipsă de astfel de evenimente în special în ultimii doi ani.

La fel de interesant va fi de văzut dacă actualului consiliu i se vor alătura și alte țări, care vor pune o presiune și mai mare pe șeful Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
fake news