NVIDIA - creștere record a valorii de piață, în ianuarie, susținută de optimismul legat de AI și de previziunile pozitive ale analiștilor

NVIDIA  - creștere record a valorii de piață, în ianuarie, susținută de optimismul legat de AI și de previziunile pozitive ale analiștilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2024

NVIDIA a înregistrat în ianuarie o creștere record a valorii sale de piață, cel mai mare avans lunar de până acum, determinată de un optimism sporit în ceea ce privește inteligența artificială (AI), previziunile pozitive ale analiștilor și anunțul companiei privind ofertele extinse de AI, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cel mai valoros producător de cipuri din lume și-a mărit valoarea de piață cu o valoare fără precedent de 296,52 miliarde de dolari, până la aproximativ 1.520 miliarde de dolari, depășind maximul anterior de 248,23 miliarde de dolari, atuins în creșterile acțiunilor din mai 2023.

Luna trecută, acțiunile Nvidia au urcat la noi maxime, în urma anunțului privind noi procesoare grafice desktop și progrese în componentele și software-ul legat de AI.

Google va renunța la funcția cache CITEȘTE ȘI Google va renunța la funcția cache

Între timp, Microsoft, cea mai valoroasă companie din lume, s-a bucurat, de asemenea, de o creștere puternică a valorii de piață, adăugând 159,36 miliarde de dolari, în mare parte atribuită cererii în creștere pentru serviciul său cloud Azure.

Gigantul tehnologic a raportat marți un profit și venituri trimestriale mai mari decât estimările, deși investitorii au devenit precauți cu privire la creșterea costurilor sale, despre care se așteaptă ”să crească semnificativ” pe o bază secvențială.

Începând de miercuri, valoarea de piață a Microsoft a fost de 2.950 miliarde de dolari, depășind valoarea de piață a Apple, de 2.850 miliarde de dolari.

Între timp, Meta Platforms a cunoscut o îmbunătățire a valorii sale de piață, luna trecută, revenind peste pragul de 1.000 de miliarde de dolari pentru prima dată din septembrie 2021.

Acțiunile Meta au crescut cu peste 14%, până la un record de 451 de dolari, după deschiderea bursei de joi, ridicându-și capitalizarea de piață cu 148 de miliarde de dolari, la 1.160 miliarde de dolari, după ce proprietarul Facebook a înregistrat o creștere de 25% a veniturilor, la 40,1 miliarde de dolari, pentru trimestrul încheiat în decembrie, și și-a declarat primul său dividend.

La celălalt capăt al spectrului, Tesla a apărut ca având cea mai slabă performanță dintre primele 20 de companii globale după capitalizarea pieței, pierzând aproximativ 24,5% din valoarea sa în ultima lună, din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea creșterii.

CEO-ul Elon Musk a avertizat că creșterea vânzărilor va fi ”considerabil mai mică” în acest an, în ciuda reducerilor recente de preț.

În plus, Saudi Arabian Oil a înregistrat o scădere de 7,3% a valorii sale de piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
bursa
investitii