Nvidia lansează serviciul de streaming pentru jocuri GeForce Now

Nvidia lansează serviciul de streaming pentru jocuri GeForce Now
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 feb 2020

GeForce Now va concura cu Stadia al celor de la Google și xCloud al Microsoft, însă funcționează pe principii diferite de acestea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După mai mulți ani de testare, GeForce Now este disponibil în mod oficial în America de Nord și parțial în Europa (nu poate fi încă folosit în zona de Est).

GeForce Now funcționează similar unui serviciu de streaming video - procesarea se face în cloud, iar dispozitivul utilizatorului funcționează mai mult ca un simplu monitor care primește informația de la serverele Nvidia.

Spre deosebire de Stadia și alte servicii similare, Nvidia nu oferă acces la o librărie prestabilită de conținut. În schimb, utilizatorul va putea să joace în acest fel propriile jocuri, pe care le-a cumpărat deja și le are pe PC-ul personal.

Adio BlackBerry - nu vor mai fi produse astfel de smartphone-uri CITEȘTE ȘI Adio BlackBerry - nu vor mai fi produse astfel de smartphone-uri

Însă, nu pot fi jucate la început absolut toate jocurile. GeForce Now suportă magazine precum Steam, Epic Games Store, Battle.net și Uplay însă nu merg deocamdată jocuri ale unor producători precum Capcom, EA, Konami, Remedy, Rockstar și Square Enix.

Asta înseamnă, că cel puțin acum, la început, nu pot fi jucate titluri precum Grand Theft Auto V sau Red Dead Redemption 2.

O altă limitare vine din faptul că, deocamdată nu sunt suportate iPhone-urile și iPad-urile. De asemenea, nu există suport pentru 4K sau 1080p cu 120 de cadre pe secundă.

Există 9 centre de date în America de Nord și 6 în Europa, iar Nvidia spune că 80% din oamenii de pe aceste continente vor avea un ping de 20 milisecunde, o viteză teoretic suficientă pentru a se juca în condiții bune.

Abonamentul standard costă 5 dolari pe lună și permite utilizatorilor să se joace 6 ore în continuu. Alternativ, există o versiune de testare gratuită de o oră, care nu necesită introducerea datelor unui card.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
geforce now
gaming
jocuri
streaming