O configurare greșită făcută de Microsoft a șters shortcut-urile aplicațiilor din Windows

O configurare greșită făcută de Microsoft a șters shortcut-urile aplicațiilor din Windows
scris marţi, 17:59

După ce mulți administratori IT de la diverse companii s-au plâns de dispariția misterioasă a shortcut-urilor pentru aplicațiile folosite de angajați, Microsoft a lansat un patch care, însă, nu rezolvă complet situația.

O problemă care afectează în special companiile a dat recent bătaie de cap administratorilor IT - shortcut-urile aplicațiilor de pe taskbar și din meniul de Start au dispărut pur și simplu.

Lipsa shortcut-urilor a creat confuzie în rândul unora dintre angajați, iar administratorii au fost nevoiți să îi învețe pe aceștie fie să creeze shortcut-uri noi, fie să acceseze aplicațiile direct din folder-ele unde sunt instalate.

Microsoft lansează patch-uri pentru 98 de probleme de securitate CITEȘTE ȘI Microsoft lansează patch-uri pentru 98 de probleme de securitate

S-a descoperit, eventual, că vinovat pentru ștergerea shortcut-urilor este Windows Defender, antivirusul integrat de Microsoft în Windows. O regulă prost implementată a făcut ca acesta să trateze shortcut-urile ca un malware.

Situația a apărut pe calculatoarele companiilor care foloseau și suita Microsoft 365, care are propriile instrumente anti-malware.

Microsoft a lansat între timp un patch prin care se asigură că situația nu se va repeta. Shortcut-urile șterse nu sunt, însă, aduse înapoi, iar revenirea la configurația anterioară va cădea în sarcina administratorilor și a angajaților companiilor afectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows