O nouă aplicație de smartphone configurează automat opțiunile de intimitate de pe Facebook și alte servicii online

O nouă aplicație de smartphone configurează automat opțiunile de intimitate de pe Facebook și alte servicii online
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 apr 2019

Un Start-Up american a lansat o aplicație de smartphone care joacă rolul unui asistent digital ce poate crește nivelul de intimitate online al utilizatorului în locul acestuia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Disponibilă în primă fază pentru iOS, cu o versiune de Android aflată în lucru, Jumbo poate activa singur 30 de opțiuni Facebook din zona intimității, operând și în cadrul altor servicii și rețele sociale.

Pentru Facebook, Jumbo poate configura aspecte precum:

  • Cine poate vedea postările;
  • Cine ar acces la lista de prieteni;
  • Paginile și grupurile urmărite;
  • Orientarea sexuală;
  • Recunoașterea automată în fotografii;
  • Cine poate posta pe timeline;
  • Eliminarea tag-urilor din imagini și filmări.

Pentru acestea dar și toate celelalte legate setări de Facebook, utilizatorul poate alege un anumit nivel de intimitate (Puternic, Mediu sau Slab), iar Jumbo realizează automat configurarea.

Mark Zuckerberg are un salariu de 1 dolar, însă Facebook cheltuiește o avere pentru securitatea sa CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg are un salariu de 1 dolar, însă Facebook cheltuiește o avere pentru securitatea sa

Aplicația loghează utilizatorul în cadrul rețelei prin intermediul unui mini-browser în care acesta introduce adresa de mail și parola. Această abordare a fost aleasă pentru a evita Facebook Connect, care ar reprezenta în sine o scădere a nivelului de intimitate.

Aceeași aplicație ajută utilizatorul să șteargă automat un număr mare pe posturi vechi pe Twitter. Se poate opta pentru ștergerea tuturor postărilor mai vechi de o zi, săptămână, lună sau mai vechi de trei luni.

Dincolo de rețele sociale, Jumbo mai poate șterge istoricul căutărilor pe Google, înregistrările vocale făcute de Alexa, potrivirile și discuțiile de pe Tinder și fotografiile și filmările de pe Instagram.

Aplicația care vizează utilizatorii comozi sau care nu se pricep, dar plănuiește lanseze și planuri pentru companii, a primit recent o finanțare de 3,5 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
intimitate
facebook
twitter
google
instagram
tinder