O treime din smartphone-urile cu Android nu vor mai putea accesa un mare număr de site-uri

O treime din smartphone-urile cu Android nu vor mai putea accesa un mare număr de site-uri
scris 8 nov 2020

Din cauza versiunilor vechi de software pe care le folosesc, mai bine de un 1 miliard de smartphone-uri nu vor mai putea deschide multe dintre serviciile web.

Din 11 ianuarie 2011, Let's Encrypt, non-profitul care furnizează certificate de securitate gratuite pentru site-urile web, va renunța la parteneriatul cu IdenTrust, care-i furniza chei pentru certificatele de securitate DST Root X3.

Certificatele DST Root X3 sunt încă folosite de smartphone-urile cu Android 7.1 (sau mai vechi) pentru a accesa site-urile cu HTTPS. Aceste smartphone-uri nu va vor mai putea accesa site-urile care folosesc certificatele DST Root X3.

Facebook elimină rețele de conturi și pagini false provenite din opt țări CITEȘTE ȘI Facebook elimină rețele de conturi și pagini false provenite din opt țări

Numărul smartphone-urilor cu Android a trecut de 3 miliarde. Dintre acestea, 33,8% folosesc Android 7.1 ori o versiune chiar mai veche. Asta înseamnă că peste 1 miliard de smartphone-uri nu vor mai putea accesa site-urile cu HTTPS care folosesc certificatele Let's Encrypt de la începutul anului viitor.

Let's Encrypt este cel mai mare furnizor de certificate de securitate. Peste 47 de milioane de domenii folosesc certificatele Let's Encrypt, aproape de 30% din totalul site-urilor (158,7 milioane) care folosesc o companie cunoscută pentru furnizarea certificatelor.

Există și o veste semi-bună pentru cei care intră sub incidența acestor schimbări. Site-urile în cauza vor putea fi accesate cu Firefox, care folosește propriul sistem de securitate. Însă, asta este o soluție limitată doar la browser-ul web și nu ajută la conținutul furnizat în afara acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
android
ssl
let's encrypt