O versiune de Instagram pentru copii sub 13 ani este în lucru

O versiune de Instagram pentru copii sub 13 ani este în lucru
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mar 2021

Instagram, platformă socială deținută de Facebook, va avea o versiune special creată și moderată, inclusiv din punct de vedere legal, pentru cei mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La scurt timp după ce BuzzFeed News a scris, pe surse, că Instagram lucrează, în secret, la o versiune specială pentru copiii sub 13 ani, șeful platformei, Adam Mosseri, a ieșit public și a confirmat informația.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Mosseri nu a oferit și informații concrete despre ceea ce va implica Instagram pentru cei mici, limitându-se în a spune că nu există, deocamdată, un plan detaliat de acțiune.

Șeful Instagram a spus, însă, că totul pleacă de la ideea de a oferi părinților transparență și control asupra ceea ce văd, postează și comunică cei mici în cadrul platformei.

În cazul majorității aplicațiilor, lipsite de instrumente de control parental, părinții doar două posibilități: de a lăsa sau a interzice celor mici să folosească o anumită aplicație sau rețea socială.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Când aplicația include instrumente prin care părinții pot controla ceea ce văd și fac copiii, șansele sunt mult mai mari ca aceștia să-i lase să folosească aplicația.

Acesta este și scopul final al celor de la Instagram: să intre în viața oamenilor de la vârste cât mai fragede, chiar și înainte de 13 ani, pentru a se asigura că nu pierd utilizatori dispuși să fie activi în cadrul platformei și, automat, să vadă reclame.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Facebook nu este la prima tentativă de atragere a celor mici cu produse speciale. În 2017, a lansat o versiune de Messenger pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Aplicația nu a fost lipsită de probleme, precum un bug care le permitea celor mici, în ciuda promisiunilor oficiale, să intre în orice grup, inclusiv cu persoane pe care nu le cunosc.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram
copii