Oficiali americani avertizează în legătură cu pericolul reprezentat de hackerii nord-coreeni

Oficiali americani avertizează în legătură cu pericolul reprezentat de hackerii nord-coreeni
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2020

Oficiali guvernamentali americani au avertizat miercuri în privința pericolului reprezentat de hackerii nord-coreeni, atrăgând atenția în special asupra sectorului bancar și a serviciilor financiare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Motivul avertismentului, emis în comun de Departamentul de Stat, Trezorerie, Departamentul pentru Securitate Internă și Biroul Federal de Investigații, este neclar, scrie News.ro.

Microsoft extinde suportul pentru versiunile mai vechi de Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft extinde suportul pentru versiunile mai vechi de Windows 10

Hackerii nord-coreeni sunt acuzați de mult timp că au ca țintă instituțiile financiare, iar avertismentul întărește informațiile existente deja în spațiul public.

Solicitările de comentarii trimise agențiilor americane nu au primit răspuns imediat.

Misiunea Coreii de Nord la Națiunile Unite, în New York, nu a răspuns imediat cererii de comentarii.

Coreea de Nord este acuzată că ar fi în spatele unei campanii ambițioase, desfășurate pe parcursul unor ani, de furt digital, inclusiv de sifonarea unor milioane de dolari din ATM-uri, furturi de amploare de la bănci importante, extorcarea unor utilizatori de computere din întreaga lume și piratarea unor platforme de monede digitale. Aceste furturi au provocat o îngrijorare tot mai mare la nivel internațional.

Anul trecut, de exemplu, un raport al ONU a afirmat că Coreea de Nord a obținut 2 miliarde de doilari pentru programele sale pentru arme de distrugere îm masă utilizând atacuri informatice ”pe scară largă și tot mai sofisticate”.

În avertismentul de miercuri, oficialii americani afirmă că activitățile online ale Coreii de Nord ”pun ăn pericol Statele Unite și țări din întreaga lume și, în mod psecial, implică un pericol semnificativ pentru integritatea și stabilitatea sistemului financiar internațional”.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri nord-coreeni