OneDrive va mai funcționa pe versiunile mai vechi de Windows doar câteva luni

OneDrive va mai funcționa pe versiunile mai vechi de Windows doar câteva luni
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 nov 2021

Microsoft a anunțat că, în curând, funcția de sincronizare a fișierelor a serviciului OneDrive nu va mai merge pe Windows 8 și Windows 7.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aplicația OneDrive de desktop va înceta să mai sincronizeze fișierele de la 1 martie 2022, în cazul sistemelor de operare Windows 7 și Windows 8, anunță Microsoft.

Dezactivarea sincronizării înseamnă că utilizatorii nu se mai pot baza pe serviciul Microsoft pentru a putea accesa aceleași fișiere pe mai multe tipuri de dispozitive. De exemplu, un document creat după 1 martie 2022 pe un PC cu Windows 7 nu va mai putea fi editat și de pe un smartphone.

Apple repară o problemă care a blocat complet unele MacBook-uri CITEȘTE ȘI Apple repară o problemă care a blocat complet unele MacBook-uri

Aceeași soartă o vor avea și firmele, doar că în cazul acestora sincronizarea va fi oprită pe 10 ianuarie 2023.

Microsoft recunoaște că a luat această decizie pentru a determina utilizatorii și companiile să facă upgrade la o versiune mai nouă de Windows. Însă, tot Microsoft este cea care impune condiții deloc rezonabile când vine vorba de upgrade-ul la Windows 11, condiții prin care se forțează cumpărarea unui PC nou.

Cumva, Microsoft speră ca, oprind sincronizarea pentru OneDrive, utilizatorii vor cumpăra un PC nou și vor trece la Windows 11, cu aceeași ocazie.

Pe de altă parte, mutarea ar putea avea și un efect mai neplăcut pentru gigantul american - utilizatorii ar putea alege să folosească alt serviciu de sincronizare cloud, precum Dropbox.

viewscnt
Afla mai multe despre
onedrive
windows
microsoft