OnePlus lansează OnePlus Nord, un mid-range de 400 euro

OnePlus lansează OnePlus Nord, un mid-range de 400 euro
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 iul 2020

OnePlus, unul dintre cele mai apreciate branduri de smartphone-uri accesibile cu Android, anunță un nou model din gama de mijloc, OnePlus Nord.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

După mai multe flagship-uri cu prețuri pe măsură, OnePlus revine la tipul de smartphone-uri care i-a adus faimă, așa-numitele flagship killers - telefoane care se pot compara din majoritatea punctelor de vedere cu flagship-urile, dar costă semnificativ mai puțin.

Un astfel de terminal este și OnePlus Nord. Va costa 400 de euro, ceea ce este un preț doar puțin mai mare decât ceea ne-a obișnuit compania chineză până acum.

SUA adaugă 11 companii chineze pe lista \ CITEȘTE ȘI SUA adaugă 11 companii chineze pe lista "neagră", inclusiv furnizori ai Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Apple, Amazon, Microsoft

Pentru 400 de euro, OnePlus Nord oferă, printre altele, 5G, o cameră foto de 48MP și un ecran AMOLED cu rată de reîmprospătare de 90Hz.

Cel mai important indicator al faptului că nu este vorba de un flagship este chipset-ul. Snapdragon 765G nu este un chipset de top, însă este suficient de puternic pentru a mulțumi majoritatea utilizatorilor. În plus, fiind construit pe 7nm, este un cip eficient, cu un consum redus de energie.

În spatele ecranului de 6,44 inch cu 1.080 x 2.400 pixeli rezoluție, se mai ascund între 8GB și 12GB RAM și între 128GB și 256 GB spațiu de stocare. Nu pot fi folosite carduri de memorie.

Sistemul foto este compus din 4 camere, în frunte cu o cameră principală de 48 MP, f/1.8, 26mm. Alături de aceasta mai există trei obiective: 8MP (ultra-wide), 5MP (profunzime) și 2MP (macro).

Înregistrarea video 4K se face cu 30 de cadre pe secundă, iar filmarea 1080p suportă până la 240 de cadre pe secundă.

Bateria de 4,115 mAh se alimentează pe USB-C. Încărcătorul Warp Charge 30T din pachet promite alimentarea până la 70% în jumătate de oră. Nu există ieșire de 3,5 mm, căștile cu această mufă necesitând un adaptor de la 3,5 mm la USB-C.

OnePlus Nord va fi disponibil pe site-ul oficial al producătorului, acolo unde se poate comanda și din România, începând 4 august. Va costa între 409 de euro (8GB RAM și 128GB stocare) și 499 de euro (12GB RAM și 256GB stocare).

viewscnt
Afla mai multe despre
oneplus
oneplus nord
smartphone
android