Opera lansează un crypto browser

Opera lansează un crypto browser
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 ian 2022

În plină controversă privind statutul Web3, Opera lansează un așa-numit crypto browser, cu suport pentru blockchain și optimizat pentru posesorii de criptomonede.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania norvegiană Opera a anunțat Opera Crypto Browser Project, unul din primele browsere care suportă Web3 și include o serie de facilități dedicate gestionării monedelor digitale.

În primul rând, ce diferențiază noul produs de restul browser-elor este suportul Web3, rețeaua descentralizată, bazată pe blockchain, în care datele sunt stocate pe dispozitivele utilizatorilor în locul unui server central.

AT&T și Verizon Communications amână temporar activarea serviciilor 5G în apropierea unor aeroporturi cheie din SUA CITEȘTE ȘI AT&T și Verizon Communications amână temporar activarea serviciilor 5G în apropierea unor aeroporturi cheie din SUA

Web3 este considerat viitorul internetului și subiectul a numeroase controverse. Recent, fostul șef al Twitter, Jack Dorsey, a acuzat investitorii și corporațiile că acaparează Web3, care ar trebui să funcționeze pe un model democrat și să aparțină tuturor.

În al doilea rând, noul browser oferă un portofel pentru monede digitale precum Ethereum, Bitcoin, Celo și Nervos. Utilizatorii au posibilitatea să folosească orice portofel digital doresc, însă ideea producătorul este de a oferi unul integrat direct în browser.

Cu portofelul digital vin toate funcțiile care vizează monedele digitale, de la cumpărarea criptomonedelor cu bani, la schimbul acestora.

Opera Crypto Browser Project este disponibil pe Windows, Mac și Android, urmând să fie lansată, curând, și o versiune pentru iOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
opera
crypto
browser
web3